Live το διάγγελμα Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία- Δείτε το στο eirinika.gr

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κάνει μία δήλωση σχετικά με τη Συρία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κάνει μία δήλωση σχετικά με τη Συρία.
"Ο πρόεδρος θα προβεί σε μια δήλωση για τη Συρία", ανέφερε η αμερικανική προεδρία, ανακοινώνοντας μια τροποποίηση στο πρόγραμμα του Ομπάμα, ο οποίος είχε νωρίτερα μια συνάντηση με τους συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφαλείας στο Λευκό Οίκο που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.



Μια πηγή στο Λευκό Οίκο την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει νεότερα στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις του για το πώς θα προχωρήσει, αλλά δεν θα ανακοινώσει ότι επίκειται άμεσα η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι "πλησιάζει η ώρα" της επίθεσης κατά του καθεστώς της Συρίας, μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών του ΟΗΕ και κάποια άλλα προβάλλουν την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και με την αποψινή δήλωσή του θα γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον.
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι μπροστά στο "βαθύ σκεπτικισμό", στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο κ. Ομπάμα συνεχίζει διαβουλεύσεις με τους συμβούλους του και το Κογκρέσο, θέτοντας προτεραιότητα την «αξιοπιστία της χώρας».
Στο μεταξύ, η Σούζαν Ράις, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, δήλωσε ότι "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς 'Ασαντ αδιακρίτως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού στις 21 Αυγούστου".

JOIN THE LIVE CHATVISIT WHITEHOUSE.GOV

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ