Τουβαλού: Αυτό είναι το κράτος με τους λιγότερους επισκέπτες στον κόσμο

Μετρώντας λιγότερους από 2.000 επισκέπτες.

Το μικρό νησιωτικό κράτους Τουβαλού στον κεντρικό Ειρηνικό είναι η χώρα που προσέλκυσε τους λιγότερους ταξιδιώτες στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Μετρώντας λιγότερους από 2.000 επισκέπτες, το Τουβαλού -ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη που βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα βορείως των νησιών Φίτζι- κατέλαβε την τελευταία θέση στη σχετική κατάταξη του UNWTO, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Viva Lifestyle and Travel».

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, το Τουβαλού αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται σε περίπου 10.700.

Πρόκειται για το τρίτο μικρότερο σε πληθυσμό κράτος στον κόσμο, μετά το Βατικανό και το Ναούρου, ενώ πρωτεύουσά του είναι η Φονγκαφάλε.

Ήταν βρετανική αποικία μέχρι το 1978, όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ οι κάτοικοί του είναι Πολυνήσιοι.

Το μεγαλύτερο υψομετρικό σημείο είναι πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που καθιστά το Τουβαλού τη χώρα με το δεύτερο μικρότερο υψόμετρο στον κόσμο, μετά τις Μαλδίβες.

Το χαμηλό τους υψόμετρο καθιστά τα νησιά επιρρεπή στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ