Μινεσότα: Την απομάκρυνση του αγάλματος του Κολόμβου ζητούν οι κάτοικοι - Να αντικατασταθεί με ένα του Πρινς

Την απομάκρυνση του αγάλματος του θαλασσοπόρου και εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος ανακάλυψε την Αμερική και την αντικατάστασή του με άγαλμα του εκλιπόντος τραγουδιστή Πρινς, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μινεσότα, ζητούν οι κάτοικοι του Σαιντ Πολ, πρωτεύουσας της συγκεκριμένης πολιτείας των ΗΠΑ.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποιούν εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών από τους κατοίκους.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 4.000 υπογραφές, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε η Wintana Melekin από την οργάνωση «Γειτονιές Οργανώνονται για την Αλλαγή».

Το αίτημα της Melekin για απομάκρυνση του αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου έρχεται με τον απόηχο των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ και τις πιέσεις για απομάκρυνση μνημείων προσωπικοτήτων των Νοτίων στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Entertainment Today, στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εδώ στη Μινεσότα, οι κοινότητες θέτουν ξανά το αίτημα να απομακρυνθεί το μνημείο στον Χριστόφορο Κολόμβο, έναν άνθρωπο που δολοφόνησε, βίασε και υποδούλωσε τους μαύρους και ιθαγενείς λαούς στην Αμερική».

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Μάρκ Ντέιτον με το επιχείρημα ότι «Ο Πρινς αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα ενώ ο Κολόμβος όχι».

«Εμείς, οι υπογράφοντες, δεν πιστεύουμε ότι ο Κολόμβος προσβεύει τις αξίες που φέρουν οι πολίτες της Μινεσότα» ανέφερε η Melekin. «Πρέπει να τιμούμε τα μέλη της κοινότητάς μας, οι ηγετικές ικανότητες των οποίων μας εμπνέουν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ