Τελικά ο Στεφανάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για την δολοφονία της Φαίης & όχι ισόβια

Το ελαφρυντικό της μεταμέλειας του αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Ποινή κάθειρξης 20 ετών και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια επέβαλε το δικαστήριο στον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 σκότωσε την 23χρονη φίλη του Φαίη Μπλάχα, αναγνωρίζοντάς του το γεγονός ότι μετά τον ξυλοδαρμό της άτυχης κοπέλας την μετέφερε στο νοσοκομείο, κίνηση που θεωρήθηκε ότι είχε ως στόχο την άρση των συνεπειών της πράξης του.

Στην αδερφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα που διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον δράστη, η οποία κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και επεβλήθη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, αρνούμενο να μετατρέψει την κατηγορία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, με την εισαγγελέα της Έδρας να θεωρεί πως δεν πρέπει να αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Φαίη είχε μάθει τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2013 για την παράλληλη σχέση της αδερφής της με τον σύντροφό της και τους κάλεσε να μιλήσουν.

Τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν και το αποτέλεσμα του καυγά ήταν η 23χρονη σε βαθύ κώμα στην Εντατική, όπου και έχασε τη ζωή της λίγες μέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ