Πότε είναι η σωστή ηλικία γάμου; και πότε πιο πιθανό να πάρουμε διαζύγιο

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς και να μην χωρίσεις;

Εχοντας περάσει πλέον στο στάδιο κατά το οποίο το διαζύγιο να θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα πιθανό ενδεχόμενο για όλα τα ζευγάρια έρευνες δεν στοχεύουν πλέον να αναζητήσουν ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς και να μην χωρίσεις, αλλά για να παντρευτείς και να παραμείνεις παντρεμένος για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Το «πέντε χρόνια» σύμφωνα με τον Independent είναι ένα... αξιοπρεπές διάστημα για να παραμείνει ένα ζευγάρι παντρεμένο και ένα ικανό διάστημα για να καταλάβουν και οι δύο ότι μάλλον κάτι δεν... λειτουργεί καλά.

Σε ενδεχόμενο χωρισμό πριν τα πέντε χρόνια, συγγενείς και φίλοι... τρελαίνουν το χωρισμένο ζευγάρι με ερωτήσεις του τύπου «δεν έβλεπες τα σημάδια νωρίτερα;», ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν και πίσω τα 100 ευρώ που είχαν κάνει δώρο στο γάμο, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

Ερευνητές πάνω στις συνήθειες γύρω από τα διαζύγια, του πανεπιστήμιου της Γιούτα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στην πενταετία μετά το γάμο σημειώνεται σε ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε ηλικία 28 με 32 ετών. Με άλλα λόγια αν θέλεις κανείς να έχει τις λιγότερες δυνατές πιθανότητες να χωρίσει στην πενταετία, θα πρέπει να παντρευτεί ενώ είναι μεταξύ 28 με 32 ετών. Αρα αυτή είναι και η ιδανική ηλικία γάμου.

Παλαιότερες έρευνες ανέφεραν ότι όσο πιο μεγάλος παντρεύεσαι, τόσο λιγότερες πιθανότητες να χωρίσεις έχεις. Ωστόσο, όλα αυτά ανατρέπονται.

Η τελευταία έρευνα, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τις περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν στην πενταετία έχουν όσοι παντρεύτηκαν στα 20 τους και όσοι παντρεύονται μετά τα 45.

Μάλιστα, για κάθε χρόνο που προστίθεται στην πλάτη μας μετά τα 45 αυξάνονται κατά 5% οι πιθανότητες διαζυγίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ