Top woman η Λίντα Καπετανέα: είναι νέα διευθύντρια στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η θέση έμεινε κενή μετά την παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη

Την πρόταση που είχε καταθέσει η Λίντα Καπετανέα τον Αύγουστο ώστε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενέκρινε ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας. 

Η αναγνωρίσιμη χορεύτρια που έχει κάνει καριέρα μαζί με τον σύζυγό της  Γιόζεφ Φρούτσεκ και την ομάδα τους "Rootless Root" αναδείχθηκε στην νέα της θέση ύστερα από ψηφοφορία της “Φάρις”, ανάμεσα από τους άλλους υποψήφιους Δανάη Ευαγγελίου, Κατερίνα Βασιλειάδη, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Μαρία - Μαριλένα Γραφάκου και Κωνσταντίνο Μίχο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξαν διαφωνίες με τον Μίλτο Κουτίβα να ψηφίζει λευκό και τον κ. Αντωνόπουλο να ψηφίζει «όχι» καθώς δεν συμφωνούσε με την διαδικασία, όμως όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν υπέρ της Λίντας Καπετανέα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε ότι η νέα διευθύντρια «έχει ένα πλούσιο βιογραφικό ως άνθρωπος του χορού ενώ κέρδισε την επιτροπή αναλύοντας τους στόχους της για το θεσμό, οι οποίοι κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο με αυτούς της “Φάρις”» 

Βιογραφικό

Η Λίντα Καπετανέα είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη.

 

Το 2002 κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το 2002 έως το 2006, ήταν μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Pure και στις ταινίες χορού Blush και Here After.

 

Από το 2006 έως το 2012 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

 

Το 2007 ιδρύει μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ την ομάδα ROOTLESSROOT και μέσω αυτής δημιουργεί χορογραφίες, διδάσκει και ερευνά την ανθρώπινη κίνηση.

 

Μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ έχουν αναπτύξει την τεχνική Fighting Monkey Practice την οποία διδάσκουν σε διακεκριμένες σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ