Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων το 2018»

Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει και διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος

Τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει και διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος ανακοινώνοντας ότι οι συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου επαναλαμβάνοντας τη θέση Τσίπρα τα βασικά θέματα να κλείσουν το Νοέμβριο.

Ειδικά για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό είπε ότι εντός των επόμενων 30 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας και μετά θα καθαρίσουμε βράχους και ακτές

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για επικοινωνιακό κρεσέντο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση για την κυβέρνηση σημασία έχει η διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης της βύθισης του πλοίου υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες αλλά και της παρουσίας δύο μόνο μελών του πληρώματος. Σε ερώτηση για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Σαλαμίνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός έιναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς και δίνει κατευθύνσεις. Αν το επιτρέψει το πρόγραμμά του θα πάει στη Σαλαμίνα αλλά δεν έχει σημασία η επικοινωνιακή διαχείριση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τόμας Βίζερ που μίλησε για συνέχιση της επιτροπείας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι εγώ δεν είδα να γίνεται λόγος για νέα μέτρα αλλά για διαφορετικές εκτιμήσεις των θεσμών.

«Δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων το 2018. Αυτά τα ερωτήματα έχουν διευθετηθεί με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας «όσον αφορά την έξοδο από το Μνημόνιο είναι γνωστό ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις καθώς πορευόμαστε για τον Αύγουστο του 2018 για το τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η παρακολούθηση των δημοσίων οικονομικών το επόμενο διάστημα».

Για την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή αρχικά δεν έκανε κάποιο σχόλιο επί της σχετικής δήλωσης του υπουργού Ναυτιλίας αρκούμενος μόνο στο να σχολιάσει τα αιτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παραιτήσεις υπουργών. Στη συνέχεια, δε, συμπλήρωσε ότι «όλοι οι υπουργοί περνούν από την καθημερινή κρίση του πρωθυπουργού και έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του. Όποτε το αποφασίσει μπορεί να παύσει κάποιον υπουργό όπως του δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ