Τα 14 makeup tricks για να κάνετε το μακιγιάζ σας να δείχνει άψογο

Κάθε γυναίκα οφείλει να προσέχει την εμφάνιση της. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο!

Κάποιες φορές χρειάζεται να κρύψουμε μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα μας για να κάνουμε την εμφάνιση μας άκρως εντυπωσιακή.

Τα 14 makeup tricks που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε μικρά σημεία του προσώπου σας και να κάνετε το μακιγιάζ σας να δείχνει άψογο. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να το πετύχετε.

Υιοθετώντας απλά κάποια μικρά μυστικά στην εφαρμογή της σκιάς, του makeup, του concealer και όλων των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορείτε να κάνετε την εμφάνιση σας εκθαμβωτική, όπως δημοσιεύει το beautetinkyriaki.gr

Δείτε τη λίστα με τα makeup tricks που ακολουθεί και αλλάξτε την καθημερινότητα σας!

1. Κάντε το πρόσωπο σας να δείχνει λεπτότερο:

Η θαυματουργή τεχνική του contouring που έχει γίνει αγαπημένο όπλο των γυναικών τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά makeup tricks για να κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει λεπτότερο.

Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη απόχρωση σκούρου makeup, κατά προτίμηση δυο τόνους πιο σκούρο από αυτό του δέρματος σας, μπορείτε να δημιουργήσετε γωνίες εκεί που το σχήμα του προσώπου σας υστερεί, κρύβοντας έτσι μικρές ατέλειες.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως το contouring γίνεται διαφορετικά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

2. Κάντε την μύτη σας να δείχνει λεπτότερη:

Κάνοντας την μύτη σας να δείχνει λεπτότερη μπορείτε αυτόματα να μεταμορφώσετε πλήρως το πρόσωπο σας. Πρόκειται για το πιο απλό και συνηθισμένο από τα makeup tricks που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας δυο σκούρες γραμμές κάθετα στη γέφυρα της μύτης σας που να πηγαίνουν από τα φρύδια προς τα κάτω, μια δεξιά και μια αριστερά, και ολοκληρώστε με μια μικρή πινελιά στην κορυφή της μύτης σας.

Στη συνέχεια εφαρμόστε μια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση, δηλαδή ένα highlighter κατά μήκος της γέφυρας της μύτης, ανάμεσα στις δυο σκούρες γραμμές. Τέλος, αναμείξτε και απλώστε καλά όλα τα προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε σχήμα μύτης θέλετε.

3. Καλύψτε σωστά τους μαύρους κύκλους:

Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους θα χρειαστείτε ένα χρωματιστό concealer κατά προτίμηση σε απόχρωση του κίτρινου, πορτοκαλί ή ανοιχτού ροζ. Αυτοί οι χρωματισμοί concealer είναι ιδανικοί για την κάλυψη των μαύρων κύκλων.

Εφαρμόστε λοιπόν το concealer σας από την εσωτερική γωνία του ματιού σας προς την εξωτερική καλύπτοντας μόνο την προβληματική περιοχή. Είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε μικρές γραμμές παρά κουκκίδες και να το απλώσετε με μικρά χτυπηματάκια των δαχτύλων σας για να ζεσταθεί το προϊόν και να απλωθεί καλύτερα.

4. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο, κάντε το να δείχνει πιο μικρό με ένα από τα απλά makeup tricks:

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ένα σφουγγαράκι και ένα κρεμώδες bronzer λίγους τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας, μπορείτε να κάνετε το μέτωπο σας να δείχνει μικρότερο. ξεκινήστε εφαρμόζοντας το προϊόν στους κροτάφους σας και κάνοντας απαλές κινήσεις κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας φτάστε ως την άλλη πλευρά του προσώπου.

Τέλος, απλώστε το προϊόν πάρα πολύ καλά μέχρι να κάνει μια σκιά, η οποία όμως δεν θα ξεχωρίζει και είστε έτοιμη.

5. Σχηματίστε τα φρύδια σας:

 

 

Δώστε στα φρύδια σας το τέλειο σχήμα και γεμίστε τα με μολύβι φρυδιών ή κερί. Ξεκινήστε κάνοντας μια διαχωριστική γραμμή στο κάτω μέρος του φρυδιού και μια στο πάνω και στη συνέχεια γεμίστε τα με μικρές γραμμούλες.

Καλό θα είναι να αρχίσετε τις γραμμούλες λίγο πιο μέσα από την αρχή του φρυδιού σας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό. Τέλος, για ένα ακόμη πιο οριοθετημένο και άψογο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε λίγο concealer και απλώστε το υπογραμμίζοντας την κάτω γραμμή του φρυδιού σας.

6. Κάντε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα:

Για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα θα πρέπει να τα φωτίσετε. Ξεκινήστε λοιπόν εφαρμόζοντας μια ανοιχτόχρωμη, έναν τόνο πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας, σκιά ματιών στην πτυχή του κινητού βλεφάρου.

Έπειτα, εφαρμόστε ένα λευκό ή κατά προτίμηση μπεζ μολύβι ματιών στην κάτω εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων για να φωτίσετε τα μάτια σας.

Και τέλος, προσθέστε λίγη ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας και κάτω από το τόξο του φρυδιού σας. Ολοκληρώστε με λίγη μάσκαρα για να τα ανοίξετε και τα μάτια σας θα δείχνουν πολύ μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά απ’ ότι είναι.

7. Κάντε τη σκιά σας να δείχνει εκθαμβωτική:

Αν θέλετε να κάνετε την σκιά των ματιών σας να δείχνει πιο έντονα το χρώμα της δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα, εφαρμόστε πρώτα ένα λευκό μολύβι σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Στη συνέχεια απλώστε από πάνω την σκιά που θέλετε και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά κι όμως εντυπωσιακά makeup tricks που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

8. Κάντε την γραμμή του eyeliner με ένα κουτάλι:

Αν δυσκολεύεστε να κάνετε την γραμμή του eyeliner ή απλά θέλετε να έχετε τέλειο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ως οδηγό και στην συνέχεια γεμίστε το κενό.

9. Κάντε τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν πιο γεμάτες:

Για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν πιο πυκνές και εντυπωσιακές εφαρμόστε στις βλεφαρίδες σας πριν την δεύτερη στρώση μάσκαρας λίγη διάφανη πούδρα.

Έπειτα περάστε την δεύτερη στρώση και το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει. Οι βλεφαρίδες σας θα δείχνουν υπέροχες και πιο πυκνές.

10. Αποφύγετε την μουτζούρα με την μάσκαρα:

Πολλές φορές η εφαρμογή της μάσκαρας μπορεί να οδηγήσει σε μουτζούρες, καταστρέφοντας έτσι το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Για να αποφύγετε αυτό το «χάος» χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι. Αυτό είναι ένα από τα makeup tricks που θα λατρέψετε.

Τοποθετήστε το πίσω από τις βλεφαρίδες σας, προστατεύοντας το κινητό βλέφαρο και εφαρμόστε την μάσκαρα σας όπως κάνατε πάντα. Πέρα από την προστασία που προσφέρει το κουτάλι, μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία κόμπων.

11. Κάντε τα χείλη σας απαλά και όμορφα:

Η απολέπιση χειλιών μπορεί να αποτρέψει το σκάσιμο, την δημιουργία κόμπων και την καταστροφή της εμφάνισης των χειλιών σας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια τους.

Για να τα κάνετε να παραμείνουν όμορφα, απαλά και έτοιμα για φίλημα, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι πολύ καλά ενυδατωμένα με την βοήθεια ενός lip balm. Εφαρμόστε λοιπόν λίγο lip balm ή βαζελίνη και τρίψτε απαλά τα χείλη σας, απολεπίζοντας τα.

12. Κάντε τα χείλη σας να δείχνουν πιο γεμάτα:

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση πως έχετε πιο γεμάτα χείλη με την βοήθεια του μακιγιάζ. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα λευκό μολύβι στο κέντρο των χειλιών σας. Έπειτα, κάντε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι στο φυσικό χρώμα τους.

Στη συνέχεια απλώστε καλά το λευκό χρώμα που έχετε βάλει με το μολύβι στα χείλη σας έτσι ώστε να μην είναι ορατό και ολοκληρώστε με την εφαρμογή ενός lip gloss. Με αυτό τον πολύ απλό τρόπο τα χείλη σας θα δείχνουν εκθαμβωτικά και πολύ πιο γεμάτα.

13. Αυξήστε την διάρκεια του κραγιόν σας:

Αν θέλετε να αυξήσετε την διάρκεια του χρώματος του κραγιόν σας, σκουπίστε το ελαφρώς, ακουμπήστε ένα χαρτομάντιλο πάνω στα χείλη σας και εφαρμόστε με ένα πινέλο λίγη διάφανη πούδρα.

14. Κρύψτε τις κηλίδες:

Αν το πρόσωπο σας έχει ατέλειες, όπως σημάδια από ακμή, πανάδες και γενικότερα δερματικά προβλήματα, μπορείτε να τα κρύψετε με ένα ακόμη από τα σημαντικότερα makeup tricks των ειδικών. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια ενυδατική λοσιόν στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα και στη συνέχεια τρίψτε την ελαφρώς. Αφήστε τη να στεγνώσει και εφαρμόστε λίγη πούδρα. Άλλο ένα κόλπο είναι η χρήση ενός πράσινου concealer αντί για την ενυδατική λοσιόν. Το πράσινο έχει την ικανότητα να κάνει πιο ουδέτερες τις κοκκινίλες και επομένως να κάνει λιγότερο εμφανή τον ερεθισμό. Θυμηθείτε όμως πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιχτό ροζ ρουζ γιατί θα τονίσει και το παραμικρό σπυράκι. Είναι προτιμότερο λοιπόν να εφαρμόσετε ένα ανοιχτόχρωμο καφέ ρουζ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ