Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας που σκοτώθηκαν 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 515

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, όπου σύμφωνα με νεότερο απολογισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 515.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας έγινε από ένα στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο Iσλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Ρόιτερς ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον αδελφό του, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Πάντοκ ήταν συνταξιούχος και δεν βρισκόταν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας της πόλης, ούτε των αρχών του Λας Βέγκας, ενώ δεν είχε συγκεκριμένες «θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Επρόκειτο για ένα «πρόσωπο σε απόγνωση, που ήθελε να προκαλέσει πολλά θύματα» είπε ο σερίφης του Λας Βέγκας, Τζόζεφ Λομπάρντο.

Μιλώντας από το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «απόλυτο κακό» μετά την «ειδεχθή», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στο Λας Βέγκας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε μία φορά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Χθες το βράδυ ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μεγάλου πλήθους κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας μουσικής κάντρι στο Λας Βέγκας. Δολοφόνησε βίαια περισσότερους από 50 ανθρώπους σε μια ενέργεια που αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ