Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο  στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.  Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 7 και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές.

Άνεμοι: στη Θεσσαλία αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά ασθενείς μεταβλητοί, γρήγορα και από τα νοτιά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες.

Άνεμοι: στις Κυκλάδες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ