Γονάτισαν οι παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου – Έφυγε από το γήπεδο το Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Οι παίκτες δήλωσαν ότι η στάση τους, αποτελεί διαμαρτυρία έναντι της ρατσιστικής δικαιοσύνης.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναγκάστηκε να «βγει εκτός γηπέδου» σε έναν αγώνα φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Indianapolis Colts και San Francisco 49ers, όταν περίπου 12 παίκτες γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. 

Οι παίκτες δήλωσαν ότι η στάση τους, αποτελεί διαμαρτυρία έναντι της ρατσιστικής δικαιοσύνης.

Ο Πενς, χαρακτήρισε απαξιωτική αυτή συμπεριφορά των παικτών και εξήγησε στο Twitter ότι «δεν ήθελα να δώσω αξία σε ένα γεγονός που αποτελεί ασέβεια για τους στρατιώτες, την σημαία μας, αλλά και τον εθνικό μας ύμνο».

Ο αντιπρόεδρος Πενς εξέδωσε ανακοίνωση για την αντίθεσή του σχετικά με την διαμαρτυρία των αθλητών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε αργότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ζήτησε από τον Πενς ν’ αποχωρήσει από το στάδιο. «Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο Πενς να εγκαταλείψει το στάδιο εάν οι παίκτες γονάτιζαν δείχνοντας ασέβεια έναντι της χώρας μας. Είμαι περήφανος για τον ίδιο, αλλά και για την δεύτερη κυρία Κάρεν».

Κάποιοι δημοκρατικοί άσκησαν κριτική για την αποχώρησή λέγοντας πως πρόκειται για σκηνοθετημένη ενέργεια προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Μετά την έξοδό του, ο Πενς ανάρτησε φωτογραφία με τον ίδιο και την σύζυγό του σε στάση προσοχής, την στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου εντός του σταδίου.

Ο παίκτης των San Francisco 49ers, Έρικ Ρέιντ που συμμετείχε στην διαμαρτυρία των αθλητών και ήταν γονατιστός κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου δήλωσε ότι “σίγουρα” σκέφτηκε πως η αποχώρηση ήταν προαποφασισμένη. “Αυτό είναι δημόσιες σχέσεις,” είπε ο Ρέιντ.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας (NFL) Τζο Λόκχαρτ δήλωσε ότι η ομοσπονδία δεν έχει κάποιο σχόλιο για τις ενέργειες του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Η αντίδραση αυτή των παικτών έχει εξοργίσει τον πρόεδρο Τραμπ, Ο ίδιος, έχει προχωρήσει σε διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter για το ζήτημα αυτό, ενώ έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των αγώνων της NFL εκτός κι αν η ομοσπονδία λάβει μέτρα κατά των παικτών που διαμαρτύρονται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ