Η απόλυτη αμαρτία… Brownies με κρέμα γιαουρτιού και γλάσο από την Ντίνα Νικολάου

Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν.

ΥΛΙΚΑ

Για το μπράουνι

  • 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 130 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + 10 γρ. επιπλέον, για το ταψί
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη

Για το γλάσο

  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπάω καλά. Τέλος, ρίχνω και τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρυδόψιχα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω το μπράουνι για 25 – 30 λεπτά -εξωτερικά πρέπει να έχει αποκτήσει μια γυαλιστερή και λεπτή κρούστα, αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι υγρό και σχεδόν ημίρρευστο. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Για την κρέμα γιαουρτιού: Χτυπάω με το μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Για το γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τις ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο και βελούδινο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτω λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει βελούδινο το μείγμα.
Σερβίρω τα μπράουνις σε πιάτα, περιχύνω με το γλάσο αμέσως και συνοδεύω με την κρέμα γιαουρτιού.

Who is Who

 Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ