Ξεκίνησε η συνάντηση Τραμπ - Τσίπρα: «Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει από την κρίση»

Καθαρό μήνυμα στήριξης της προσπάθειας της Ελλάδας στην πορεία εξόδου από την κρίση έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

"H συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Oval Office είναι μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καθαρό μήνυμα στήριξης της προσπάθειας της Ελλάδας στην πορεία εξόδου από την κρίση έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια των δηλώσεων των δύο ηγετών στο Οβάλ γραφείο, όπως αναφέρει το avgi.gr

«Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει από την κρίση. Συνεργαζόμαστε για την αναβάθμιση πολλών τομέων όπως του στόλου των F16, Έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα και έχουμε υπάρξει καλοί φίλοι και σύμμαχοι. Ανυπομονούμε για τη συζήτηση που θα ξεκινήσει» τόνισε ο Ντ.Τράμπ.

Από την πλευρά του ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα γίνει μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση σήμερα. «Πιστεύω ότι είναι μία σημαντική συγκυρία για την στρατηγική συμμαχία μας. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή αλλά πάντα υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος. Επίσης μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Ελευθερία και η Δημοκρατία αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ