Συνάντηση Τσίπρα με επενδυτικά funds - Δείτε πόσα δις διαθέτει το καθένα

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάστηκε.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάστηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, παρουσία και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. 

Πληροφορίες θέλουν εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών funds να τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τη Marathon AssetManagement, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων, από την ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ., τη Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και από την Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ.

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα, αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ