Τα τέλεια χωνάκια για τα παιδικά πάρτι με 3 γεμίσεις μανιτάρια-τυρί, μπολονέζ & caprese από την Ντίνα Νικολάου

Γίνονται πολύ εύκολα αφού το ζυμαράκι είναι έτοιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι οι γεμίσεις.

ΥΛΙΚΑ

Για τα χωνάκια

  • 2 φύλλα ζύμη πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Για τις γεμίσεις

Με μανιτάρια

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Με κιμά

  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 150 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Caprese

  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε φετάκια
  • 50 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γεμίσεις
Με μανιτάρια:
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω καλά.

Με κιμά: Καθαρίζω με λίγο χαρτί κουζίνας το ίδιο τηγάνι που έφτιαξα τη γέμιση με τα μανιτάρια και ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω την πάπρικα, το μπαχάρι και την κανέλα και τα καβουρδίζω για 1 λεπτό. Προσθέτω τον κιμά και τον «σπάω» με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει σπυρωτός, σοτάροντάς τον για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10-12 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να μείνει με το λαδάκι της. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύω καλά.

Caprese: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα ντοματίνια, την μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπέρωνω και αφήνω στην άκρη.

Για τα χωνάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Διπλώνω ένα φύλλο χαρτί Α4 σε σχήμα κώνου και τυλίγω εξωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Φτιάχνω ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο και το σφηνώνω στο κέντρο του κώνου για να μην τσαλακωθεί. 
Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και με το ροδάκι που πίτσας κόβω σε 8 τρίγωνα. Πιάνω ένα τρίγωνο φύλλο ζύμης και «αγκαλιάζω» γύρω από τον αλουμινένιο αυτοσχέδιο κώνο έχοντας τη μύτη της ζύμης στο κάτω μέρος του κώνου, και την φαρδιά πλευρά της ζύμης στο πάνω μέρος του κώνου, φροντίζοντας να κλείσω καλά την ένωση της ζύμης. Επαναλαμβάνω τη ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.
Τοποθετώ τα χωνάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω τα χωνάκια για 20 λεπτά.
Αφήνω τα χωνάκια να κρυώσουν και αφαιρώ τους κώνους.

Για το τελείωμα: Γεμίζω ένα μεγάλο, βαθύ, μεταλλικό σκεύος με ρύζι ή φακές. Σφηνώνω τα χωνάκια της πίτσας και μοιράζω τις 3 γεμίσεις. Βάζω τα πιτσάκια για 5 λεπτά στο φούρνο για να λιώσουν τα τυριά και τα σερβίρω αμέσως

Who is Who

 Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ