Απίθανο Τυρόψωμο για εξαιρετικό ορεκτικό μας φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης

Νόστιμη και εύκολη συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Μείγμα 1

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά     

Μείγμα 2

  • 140 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά

Μείγμα 3

  • 140 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • μυρωδικά διάφορα (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
  • επιπλέον τυρί όπως τσένταρ για πασπάλισμα 100 γρ. περίπου

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο Cστον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο το μείγμα 1 και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά από το μείγμα 2 και χτυπάμε για 3 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 3 και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας θα είναι πολύ μαλακό.
  • Αφήνουμε με μία πετσέτα σε ζεστό σημείο το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα ποτήρι αραιώνουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα φύλλο διαμέτρου 56 εκ. και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Επειτα πασπαλίζουμε με τη φέτα, το πιπέρι, τα αρωματικά και το τσένταρ και κόβουμε σε λωρίδες 7 εκ. Βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και χωρίζουμε στα 8.
  • Σε μία λαδωμένη ορθογώνια φόρμα του κέικ 30x10 εκ. ανασηκωμένη ελαφρά βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ένα ''ακορντεόν'' μέσα στη φόρμα.
  • Αφήνουμε το ταψί κάτω και απλώνουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να απέχει το ένα από το άλλο 2-3 εκ. και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μας.

Tip

Σεβαστείτε το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί η ζύμη! 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».