Γλυκιά πίτα κολοκύθας ότι πρέπει για την εποχή από τον Άκη Πετρετζίκη

Πολύ εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα κρούστας

Για τη γέμιση                                              

  • 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα κοφτή
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Επιπλέον

  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. με αποσπώμενη βάση, αρχίζουμε και το στρώνουμε με τα φύλλα κρούστας πασπαλίζοντας βούτυρο πάνω σε κάθε ένα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα, ανάμεσα από το φύλλο και τη φόρμα.
  • Από πάνω βάζουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την κόψουμε.
  • Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ