Στο Βέλγιο ο ηγέτης των Καταλανών - Απαγγελία κατηγοριών ζητά ο γενικός εισαγγελέας

Συνοδευόμενος από πέντε μέλη της πρώην κυβέρνησής του. 

Στο Βέλγιο ο βρίσκεται ο καθαιρεθείς Καταλανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από πέντε μέλη της πρώην κυβέρνησής του. 

Όπως μεταδίδει από τη Μαδρίτη για την ΕΡΤ η Δώρα Μακρή, τις πληροφορίες που πρωτοδημοσίευσε η καταλανική εφημερίδα El Periodico επιβεβαίωσε η ισπανική κυβέρνηση, και αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από το Βέλγιο. 

Την απαγγελία κατηγοριών σε δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και μέλη της πρώην κυβέρνησης της Καταλονίας, ζητά ο γενικός εισαγγελέας στη Μαδρίτη.

(EPA/Javier Etxezarreta)

Την απαγγελία κατηγοριών για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας ζητά ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Μάθα. Επίσης, ζητά να κληθούν από τις δικαστικές αρχές για κατάθεση. Σύμφωνα με το ισπανικό δικαστικό σύστημα, ο γενικός εισαγγελέας προτείνει και ο δικαστής απαγγέλλει κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, το κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, θα λάβει μέρος στις πρόωρες τοπικές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, αναγνωρίζοντας de facto με τη κίνηση αυτή την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και τη διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου.

«Η συμμετοχή στην ψηφοφορία της 21ης Δεκεμβρίου αποτελεί ευκαιρία να καλύτερη εδραίωση της Δημοκρατίας. Προκήρυξαν παράνομες εκλογές, παγίδα. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε την κάλπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Σέρζι Σαμπρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ