Αχ ας χειμωνιάσει να πιούμε ζεστή σοκολάτα με κάρδαμο και πορτοκάλι - την φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης

Ζεστή σοκολάτα...

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 800 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 5-6 σπόροι κάρδαμο
  • 2 στικ κανέλας
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ

Για το σερβίρισμα

  • φέτες από 1 πορτοκάλι
  • 6 στικ κανέλας

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και τρυπάμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το κάρδαμο, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα ποτήρια μας.
  • Σερβίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι και τα στικ κανέλας.

 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».