12 μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες που θα σας βοηθήσουν να παραμένετε περιποιημένη

Δεν χρειάζεται φυσικά να είστε τεμπέλα για να τα υιοθετήσετε.

Πρόκειται για μικρά κόλπα στην περιποίηση, το μακιγιάζ και γενικότερα την εμφάνιση μας που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε κάποια πράγματα πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.

Δεν χρειάζεται φυσικά να είστε τεμπέλα για να τα υιοθετήσετε. Αρκεί να μην θέλετε να χάνετε χρόνο με την προετοιμασία σας, αλλά να παραμένετε όμορφη και περιποιημένη. Έτσι θα έχετε περισσότερη ώρα να διαθέσετε σε πράγματα που έχουν μεγαλύτερη ουσία, όπως η δουλειά και η διασκέδαση, όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr

Ανακαλύψτε λοιπόν 12 μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες και κερδίστε ελεύθερο χρόνο.

1. Εξαφανίστε ένα σπυράκι στη στιγμή

Ένα από τα πιο χρήσιμα μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες είναι το πως να εξαφανίσετε ένα σπυράκι που μόλις βγήκε. Απλά εφαρμόστε μερικές οφθαλμικές σταγόνες πάνω στο σπυράκι. Αυτές θα το βοηθήσουν να ξεφουσκώσει, αφού θα περιορίσουν τα τριχοειδή αγγεία του.

2. Χρησιμοποιήστε Primer

Μπορεί εκ πρώτης η προσθήκη ενός ακόμα προϊόντος στην ρουτίνα του μακιγιάζ να φαίνεται πως θα σας καθυστερήσει, αλλά το αποτέλεσμα που προκύπτει από την εφαρμογή του θα αποδείξει πως σας γλυτώνει χρόνο. Εφαρμόζοντας ένα primer πριν από το makeup σας θα κάνει το δέρμα πιο λείο και βελούδινο. Έτσι το foundation θα απλωθεί πολύ πιο ομοιόμορφα και εύκολα, θα χρειαστείτε λιγότερο προϊόν και η κάλυψη που προσφέρει θα διαρκέσει για περισσότερες ώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με το primer σκιάς ματιών.

3. Ξεκινήστε με το concealer

Εφαρμόστε αρχικά το concealer σας και περιμένετε λίγη ώρα, κάνοντας τα μαλλιά σας ή βουρτσίζοντας τα δόντια σας. Πρόκειται για ένα από τα μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες που θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο και κόπο. Όσο αφήνετε το concealer να σταθεί, αυτό θα απλώνεται καλύτερα και θα αφομοιώνεται από την επιδερμίδα σας. Έτσι, θα καλύψετε τις ατέλειες, θα δώσετε φως στο πρόσωπο σας και δεν θα χρειαστείτε πολύ ποσότητα από το makeup σας.

4. Κάντε γρήγορα contouring στο πρόσωπο σας

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τις τεχνικές του contouring και του highlighting για να δημιουργήσετε γωνίες στο πρόσωπο σας, μπορείτε να το κάνετε με έναν πάρα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Θα χρειαστείτε 2 διαφορετικές αποχρώσεις concealer, μια πιο ανοιχτόχρωμη και μια πιο σκουρόχρωμη από την επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια σχεδιάστε δυο 3άρια όπως στην εικόνα με τις δυο αποχρώσεις και απλώστε τις ομοιόμορφα για να δημιουργήσετε τις φωτοσκιάσεις που χρειάζεστε.

5. Κάντε το μακιγιάζ πάρα πολύ γρήγορα

Μιας και το no makeup είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις τα τελευταία χρόνια, το μακιγιάζ σας μπορεί να επιτευχθεί πάρα πολύ γρήγορα.

Απλά γεμίζοντας τα φρύδια σας μπορείτε να δείχνετε εκπληκτική και να νιώθετε σα να φοράτε μακιγιάζ.

Εναλλακτικά, αν το γέμισμα των φρυδιών δεν σας αρκεί, εστιάστε στα φρύδια, τις βλεφαρίδες και την γραμμή του eyeliner. Και βέβαια αν έχετε μαύρους κύκλους, κρύψτε τους με λίγο concealer.

6. Χρησιμοποιήστε το ίδιο προϊόν στα βλέφαρα και τα μάγουλα σας

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο από την καθημερινή ρουτίνα του μακιγιάζ σας, επιλέξτε ένα καλλυντικό προϊόν με πολλαπλές χρήσεις. Αγοράστε λοιπόν ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα βλέφαρα, όσο και στα ζυγωματικά σας. Η ιδανική απόχρωση ενός τέτοιου καλλυντικού είναι το ελαφρώς bronze, διότι η επιλογή ενός ροδακινί ή πορτοκαλί τόνου θα δείχνει λίγο περίεργη στα μάτια σας.

7. Επιλέξτε φυσικούς τόνους στο μακιγιάζ σας

Ένα ακόμη από τα μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι η επιλογή φυσικών τόνων στο μακιγιάζ σας. Αν λοιπόν βιάζεστε, δεν έχετε χρόνο να σκεφτείτε τι χρώματα ταιριάζουν με το σύνολο σας. Απλά επιλέξτε μια ουδέτερη και nude απόχρωση για όλο σας το πρόσωπο.

8. Δημιουργήστε ένα fan brush

Το Fan brush, γνωστό και ως πινέλο βεντάλια, είναι ιδανικό για να καθαρίζετε ή να ξεσκονίζετε ελαφρώς την σκόνη που έχει πέσει από την σκιά σας κλπ. Ωστόσο, αν δεν διαθέτετε ένα τέτοιο πινέλο, μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνη σας, χρησιμοποιώντας ένα κλασσικό πινέλο ρουζ και μερικά τσιμπιδάκια μαλλιών.

9. Βρείτε ένα εύκολο χτένισμα

Για να είστε όμορφη και περιποιημένη δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο με το χτένισμα των μαλλιών σας. Υπάρχουν ένα σωρό εύκολα και γρήγορα χτενίσματα ιδανικά για κάθε μήκος μαλλιών. Απλά ανακαλύψτε το ιδανικό για εσάς και υιοθετήστε το για τις μέρες που βιάζεστε. Επιλέξτε μια απλή αλογοουρά, έναν κότσο ή μια πλεξούδα και φτιάξτε τα μαλλιά σας σε λίγα μόλις λεπτά.

10. Αγαπήστε το dry shampoo

Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά ή άλουστα, το dry shampoo αποτελεί το ιδανικό προϊόν για εσάς και ένα από τα μυστικά ομορφιάς για τεμπέλες που πρέπει να γνωρίζετε. Πέρα από το ότι αφαιρεί πολύ γρήγορα και εύκολα την λιπαρότητα από τις ρίζες των μαλλιών σας, τα ανανεώνει και τους χαρίζει πλούσιο όγκο. Προμηθευτείτε λοιπόν ένα dry shampoo από το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα καλλυντικών, είτε δημιουργήστε ένα με φυσικά συστατικά από την κουζίνα σας. 

11. Κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο

Η επιλογή του ημιμόνιμου μανικιούρ – Shellac ή του gel είναι μια πολύ καλή λύση για να διατηρήσετε τα νύχια σας όμορφα, περιποιημένα και βαμμένα για περισσότερο καιρό. Ωστόσο, όταν το νύχι μακραίνει, η βάση του νυχιού που είναι άβαφη αρχίζει να φαίνεται άσχημη. Μια λύση για να διατηρήσετε περισσότερο το ημιμόνιμο βερνίκι σας και να μην αφαιρέσετε μόνη σας το χρώμα, είναι να βάψετε με ένα μανό glitter την βάση. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε εκ νέου ένα λαμπερό μανικιούρ που θα κρατήσει ακόμη περισσότερο.

12. Αυξήστε την διάρκεια του αρώματος σας

Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα μαζί σας το άρωμα σας προκειμένου να μυρίζετε πάντα ωραία. Μπορείτε να αυξήσετε την διάρκεια του αρώματος σας εφαρμόζοντας λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα το ψεκάσετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βαζελίνη έχει πολλές ακόμη εφαρμογές στον τομέα της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ