Κέβιν Σπέσι: Η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά σεξουαλική επίθεση σε βάρος νεαρού επίδοξου ηθοποιού

Έρευνα ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008.

Ο βραβευμένος με δύο ‘Οσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι βρίσκεται ήδη στη δίνη ενός κύκλου αποκαλύψεων, μετά την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε ο 46χρονος ηθοποιός ‘Αντονι Ραπ σε βάρος του στις αρχές της εβδομάδας. 

Ο Σπέισι αντέδρασε ζητώντας συγνώμη για ενέργειες τις οποίες, όμως, δηλώνει ότι δεν θυμάται, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Έρευνα ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008 στο νότιο Λονδίνο από έναν άνδρα που, σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, ήταν ο Αμερικανός ηθοποίος Κέβιν Σπέισι.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν επιβεβαίωσε το όνομα του υπόπτου, δεδομένου ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Sky News, το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στο Ολντ Βικ, το θέατρο του οποίου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 μέχρι το 2015.

Την Πέμπτη, ένας πρώην εργαζόμενος στο Ολντ Βικ είπε ότι είδε τον Σπέισι να παρενοχλεί άνδρες κατ’ επανάληψη και κατηγόρησε το θέατρο ότι «έκανε τα στραβά μάτια».

Η διεύθυνση του θεάτρου, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να σχολιάσει πράγματα που μπορεί να συνέβησαν στο παρελθόν».

Το θέατρο πάντως έχει ανακοινώσει μια ηλεκτρονική διεύθυνση (confidential@oldvictheatre.com) όπου μπορούν να απευθύνονται όποιοι γνωρίζουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Στις ΗΠΑ, ένας ηθοποιός που ζήτησε να μην κατονομαστεί κατηγόρησε τον σταρ ότι προσπάθησε να τον βιάσει όταν ήταν μόλις 15 ετών. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστηρίζει επίσης ότι οκτώ νυν και πρώην συνεργάτες της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Σπέισι, χαρακτήρισαν «τοξική» την ατμόσφαιρα στο πλατό λόγω της συμπεριφοράς του 58χρονου ηθοποιού.

Η πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε την παύση των γυρισμάτων της έκτης σεζόν της σειράς και την απόλυση του ηθοποιού

Η ολλανδική τράπεζα ING ακύρωσε τη συμμετοχή του αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι στο ετήσιο επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει στο Ρότερνταμ στις 29 Νοεμβρίου.

«Λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί γύρω από τον Κέβιν Σπέισι σε σχέση με τις υποψίες σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς, η ING αποφάσισε ότι πλέον δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του συνεδρίου που διοργανώνει με την εταιρία Tribe Company.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ