Η συνταγή της ημέρας: Ένα υπέροχο Πικάντικο κοτόπουλο με σαλάτα παντζάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Νόστιμη και υπέροχη συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 6  κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κύβο κότας
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. παντζάρια κατεψυγμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ροζ πιπέρι
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 100 γρ. ρόκα

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • φύλλα ρόκας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • φέτες από 1 λεμόνι

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μικρό μπλέντερ προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και την πάπρικα. Τα χτυπάμε μαζί πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τον κύβο κότας και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα μαρινάρουμε.
  • Μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο έως 12 ώρες.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη σαλάτα

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα παντζάρια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ροζ πιπέρι και τον κόλιανδρο.
  • Μεταφέρουμε τα παντζάρια από την κατσαρόλα στο τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί. 
  • Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και το θυμάρι.
  • Αφαιρούμε τα παντζάρια από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε βάζοντας τα καρύδια,τη γκοργκοντζόλα σε κομμάτια, ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με το γιαούρτι, τα φύλλα ρόκας, θυμάρι και φέτες λεμονιού.

 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ