24 έξοχα Black and White πορτραίτα διασημοτήτων από τον ευαίσθητο φακό της κόρης της Τζέιν Μπίρκιν (ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικά δείγματα της πολύ ιδιαίτερης δουλειάς της Κέιτ Μπάρι

Η Βρετανίδα φωτογράφος Κέιτ Μπάρι, κόρη της διάσημης τραγουδίστριας-ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν και του Τζον Μπάρι, συνθέτη της μουσικής των ταινιών Τζέιμς Μποντ, ήταν γνωστή κυρίως ως φωτογράφος μόδας και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον κόσμο της μόδας, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Παρότι ήταν γόνος ιδιαιτέρως γνωστής οικογένειας, προτιμούσε να βρίσκεται πίσω από την κάμερα κι όχι μπροστά από αυτή.

Μέσα από την τέχνη της έδωσε δυναμικά το "παρών" ως δημιουργός κι όχι ως αντικείμενο "δημόσιας περιέργειας" λόγω καταγωγής.

«Επέλεξα ένα επάγγελμα που φαίνεται. Ως παιδί, φωτογραφιζόμουν πολύ. Αυτό πρέπει να μου έκανε θετική εντύπωση», είχε δηλώσει.

Οι φωτογραφίες της δημοσιεύονταν στην βρετανική έκδοση του Vogue και στο ένθετο περιοδικού των Sunday Times, ενώ  παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο Παρίσι, όπως αναφέρει το www.vintag.es

Προτιμούσε τα πορτρέτα γυναικών--συχνά μαυρόασπρα--και συνεργαζόταν με διάφορα περιοδικά όπως το Elle και το Paris-Match.

Το ύφος της είναι ξεχωριστό. Οι γυναίκες στις φωτογραφίες της είναι σέξι και πραγματικές. Κρατά την ομορφιά τους χωρίς την τεχνική,

Με ευαισθησία η Κέιτ Μπάρι προσπαθούσε να αποτυπώσει στις φωτογραφίες της , τον  ψυχισμό, που κρύβεται πίσω από το λαμπερό χαμόγελο ενός αστέρα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SLIDESHOW