Λαχταριστή & εύκολη τάρτα με υπέροχη γέμιση σοκολάτας σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε τάρτα με φύλλο κρούστας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

  • 3 αυγά μεσαία
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. σαντιγί
  • καραμελωμένα φουντούκια
  • φύλλα δυόσμου

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα 8 φύλλα κρούστας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ.
  • Απλώνουμε στη φόρμα το ένα φύλλο κρούστας φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη.
  • Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σταυρωτά και πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε το τελευταίο φύλλο με βούτυρο και ζάχαρη.
  • Τυλίγουμε το μέρος των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα.
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε στη φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το νερό και τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα δημιουργώντας μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα πασμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και κρυώσει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή αφήνουμε 2-3ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και να πήξει η γέμιση.
  • Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί.
  • Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και φύλλα δυόσμου.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».