Πήγαν για φαΐ και.. βγήκαν κουρεμένοι - Πλήρωσαν 526 ευρώ για ένα γεύμα στο Σαν Μάρκο της Βενετίας

Χρυσό το πλήρωσαν το μεσημεριανό.

Σοκ έπαθε ο Luke Tang και η οικογένεια του, όταν είδαν το λογαριασμό των 526.50 ευρώ για ένα γεύμα, σε εστιατόριο στην περιοχή του Σαν Μάρκο στη Βενετία.

Άρχισαν το γεύμα τους με ένα ορεκτικό πιάτο με στρείδια που κόστιζε 5.5 ευρώ στον καθένα και στη συνέχεια ο πατέρας η μητέρα και ο γιος παρήγγειλαν μια μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς που μοιράστηκαν στα τρία και συνέχισαν με ένα πιάτο λαχανικών. Όμως ήταν ακόμα πεινασμένοι.

Έτσι όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della sera στο τραπέζι ήρθε μια σχάρα με τρία κιλά λαβράκι, αστακούς και γαρίδες των 297 ευρώ.

Ο τελικός λογαριασμός έφτασε στα 526,50 ευρώ. Ο Luke Tang, ασιατικής καταγωγής τουρίστας που κατοικεί στο Μπέρμιγχαμ, έξαλλος έγραψε μια επιστολή στον δήμαρχο της Βενετίας Luigi Brugnaro και στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa: «Δεν περιμένω καμία αποζημίωση», λέει, «αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε μια τέτοια συμπεριφορά που θα μπορούσε να καταστρέψει τη φήμη της Βενετίας».

Χαμένοι στη μετάφραση

Εξήγησε ότι κανείς από την οικογένεια του δεν μιλά Ιταλικά έτσι δεν κατάλαβαν ότι στα ιταλικά εστιατόρια, το νωπό ψάρι και το κρέας χρεώνονται με βάση το βάρος, όχι με την τιμή πιάτων κάτι που οδηγεί συχνά σε σύγχυση με τις τελικές τιμές στα μενού.

Δηλαδή, είθισται να γράφει ο κατάλογος «πιάτο σπαγγέτι με θαλασσινά, 10€» αλλά στα ψιλά γράμματα διευκρινίζεται ότι η τιμή είναι «ανά 100γρ.»

Η τρατορία Casanova, είναι γνωστή και πολυσύχναστη, αλλά από το tripadvisor, δεν λείπουν οι αρνητικές κριτικές για το σέρβις και τις τιμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ