To 10% των συνταξιούχων λαμβάνουν διπλές και τριπλές συντάξεις

Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Περίπου 250.000 συνταξιούχοι, που αντιστοιχεί στο 9,5% του συνόλου λαμβάνουν διπλές συντάξεις, 10.600 δηλαδή το 0,5% τρεις συντάξεις ενώ το 90% των ασφαλισμένων παίρνει μόνο μία σύνταξη.

Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο, ενώ στις διπλές συντάξεις μπορεί να περιλαμβάνονται και οι συντάξεις χηρείας.

Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι με το νόμο που ψηφίστηκε η διαφορά αυτή δεν υπάρχει και κάθε συνταξιούχος θα παίρνει τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ