Πρωτοποριακό φοιτητικό σπίτι 10 τετραγωνικών με κήπο αίθριο & καλαισθησία ! (ΦΩΤΟ)

Είναι πραγματικά κουκλίστικο!

Η σουηδική εταιρεία Tengbom Architects σχεδίασε και έφτιαξε ένα ονειρικό σπίτι μόλις 10 τ.μ. για φοιτητές, που μοιάζει με πρωτοποριακό κουκλόσπιτο !

Είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, τόσο με τις σχεδιαστικές επιλογές όσο και σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, που είναι απόλυτα φυσικά, με έμφαση στο ξύλο.

Αυτή η υπέροχη κατοικία για φοιτητές - που θα μπορούσε να είναι σπίτι για οποιονδήποτε - εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Τέχνης Virserum στο νομό Småland της Σουηδίας.

 ΦΩΤΟ: Bertil Hertzberg

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό archdaily αναφέρει ότι το project υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της βιομηχανίας ξύλου Martinsons και της εταιρείας Real Estate  AF Bostäder.

 ΦΩΤΟ: Bertil Hertzberg

 

Η Tengbom Architects  συνεργάστηκε με φοιτητές από το πανεπιστήμιο Lund, κατασκευάζοντας μια δομή με υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και μικρό κήπο με αίθριο μέσα σε 10 τ.μ., που εξακολουθεί να είναι άνετη για τους κατοίκους της.

 ΦΩΤΟ: Bertil Hertzberg

Έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργικότητα του χώρου, επιλέγοντας έξυπνα έπιπλα και κατασκευές που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός ατόμου, χωρίς ωστόσο να κλείνουν τον λιγοστό χώρο.

 ΦΩΤΟ: Bertil Hertzberg

Το αποτέλεσμα της προκατασκευασμένης δομής είναι ικανοποιητικό και το σπίτι είναι έτοιμο να βγει στην αγορά.

 ΦΩΤΟ: Bertil Hertzberg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ