Έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου εύκολα και οικονομικά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη σχάρα του φούρνου σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη σχάρα του φούρνου σας.

Σήμερα, όμως, θα σας δείξουμε πώς να το πετύχετε χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε καθόλου αλλά και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε απορρυπαντικά και ειδικά χημικά προϊόντα, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Τοποθετήστε στην μπανιέρα του μπάνιου σας 4 αρωματικά μαντηλάκια στεγνωτηρίου (ειδικά μαντηλάκια που μπαίνουν στο στεγνωτήριο για να δίνουν άρωμα στα ρούχα). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων.

Στη συνέχεια βάλτε πάνω στα μαντηλάκια ή στο μαλακτικό ρούχων τη σχάρα του φούρνου σας και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι να καλυφτεί.

Το μαλακτικό θα μαλακώσει τα λίπη και τα τρόφιμα με αποτέλεσμα αυτά να απομακρυνθούν πιο εύκολα από τις σχάρες.

Έξτρα tip Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ρίξτε μέσα στη μπανιέρα 1/2 φλ. απορρυπαντικού πιάτων.

Αφήστε τη σχάρα στην μπανιέρα για 12-18 ώρες (φροντίστε να έχετε κάνει μπάνιο πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία) και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τις σχάρες με τα μαντηλάκια που ήδη έχετε τοποθετήσει μέσα στην μπανιέρα ή με ένα απλό βαμβακερό πανί. Όλη η βρωμιά από τα ξεραμένα τρόφιμα και λίπη θα εξαφανιστεί πανεύκολα.

Αν δείτε πως κάποια τρόφιμα δεν ξεκολλάνε εύκολα (πράγμα δύσκολο), χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι για τα πιάτα και αμέσως όλα τα λίπη θα απομακρυνθούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ