Είναι φανταστικό!! Γλυκό ψωμί πορτοκαλιού με μπαχαρικά χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη

Εκπληκτική συνταγή...

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • ξύσμα + χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 220 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
  • ½ κ.γ. σόδα (χωρίς γλουτένη)

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροαλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 10x22 εκ. με αλεύρι χωρίς γλουτένη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ