11 ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας φυσικά αρωματικά χώρου - Εύκολα, οικονομικά και αποτελεσματικά

Η κουζίνα μυρίζει από το μαγείρεμα και το μπάνιο… δεν μυρίζει ακριβώς σαν ένα μπουκέτο λουλούδια.

Τα αρωματικά χώρου είναι συχνά απαραίτητα γιατί υπάρχουν μυρωδιές σε όλα τα σπίτια που συχνά δεν είναι και τόσο… φρέσκιες.

Η κουζίνα μυρίζει από το μαγείρεμα και το μπάνιο… δεν μυρίζει ακριβώς σαν ένα μπουκέτο λουλούδια.

Πριν φτάσετε, λοιπόν, στα αρωματικά χώρου που πωλούνται στα καταστήματα και πολλές φορές έχουν βλαβερά χημικά συστατικά, πάρτε μια ανάσα και δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα από τα παρακάτω φυσικά αρωματικά, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com

Δείτε  παρακάτω 11 ιδέες φυσικών αρωματικών που είναι εύκολες, οικονομικές, αποτελεσματικές, δεν μολύνουν το περιβάλλον και, φυσικά, αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή αρωματοθεραπείας για να βάλετε μέσα αιθέρια έλαια που θα αρωματίσουν τον χώρο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε λίγο νερό, να προσθέσετε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο και να τα βάλετε μέσα στη συσκευή.

Διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό και προσθέστε χυμό λεμονιού. Βάλτε τα σε ένα μπουκάλι σπρέι, ψεκάστε και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Χρησιμοποιήστε φρέσκο καφέ για να αρωματίσετε τον χώρο σας απλά τοποθετώντας τον σε 2-3 μπολ που θα βάλετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικούς κόκκους στον πάτο της σακούλας σκουπιδιών για να μην μυρίζουν.

Δημιουργήστε ένα όμορφο ποτ πουρί από αποξηραμένα λουλούδια και βότανα. Απλώς κρεμάστε τα ανάποδα, αφήστε να αποξηραθούν και βάλτε τα σε ένα ωραίο μπολ σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας.

Τοποθετήστε φρεσκοκομμένα βότανα (λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο) σε μικρά βάζα. Εσείς θα αποκτήσετε ένα αρωματικό χώρου και το σπίτι σας μια όμορφη πινελιά.

Τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού βοηθούν πάντα να ανανεωθεί ο αέρας και να απομακρυνθούν τα αλλεργιογόνα. Μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε καθώς ομορφαίνουν παράλληλα πολύ τον χώρο.

Μια πολύ παλιά τεχνική για τον αρωματισμό του χώρου είναι τα πομάντερ. Πρόκειται για πορτοκάλια πάνω στα οποία έχετε βάλει γαρύφαλλο. Μπορείτε μάλιστα να αφαιρέσετε το πάνω μέρος από το πορτοκάλι και να βάλετε μέσα ένα κεράκι.

Ανακατέψτε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο με νερό, βάλτε το μέσα σε ένα σπρέι και ψεκάστε τον χώρο σας.

Τα αρωματικά κεριά δεν χρειάζονται συστάσεις και συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους πιο φυσικούς τρόπους αρωματισμού των χώρων.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάλτε φλούδες από λεμόνια, πορτοκάλια, κίτρα κλπ και συνδυάστε τα με κανέλλα, γαρύφαλλο ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό αρωματικό. Αφήστε τα να βράσουν και να απελευθερώσουν όλες τους τις μυρωδιές στο σπίτι σας.

Γεμίστε ένα σπρέι με 4 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι, ανακατέψτε τα και ψεκάστε το δωμάτιο που θέλετε να αρωματίσετε. Θα μυρίσει πολύ όμορφα και ταυτόχρονα θα απολυμανθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ