Πως να φτιάξετε τη δική σας μάσκαρα στο σπίτι - Εύκολα & Οικονομικά!

Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή με φυσικά συστατικά, φιλικά για το δέρμα και πολύ ευεργετικά για τις βλεφαρίδες σας.

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε τα δικά σας φυσικά καλλυντικά, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς περιέχουν, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας μάσκαρα. Η παρασκευή της είναι εύκολη και οικονομική.

Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή με φυσικά συστατικά, φιλικά για το δέρμα και πολύ ευεργετικά για τις βλεφαρίδες σας.

Το μείγμα των υλικών αυτών όχι μόνο θα βάψει τις βλεφαρίδες σας και θα κάνει το βλέμμα σας εκθαμβωτικό, αλλά θα τις θρέψει σε βάθος και θα τις βοηθήσει να μακρύνουν, όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr

Είναι εξάλλου ευρέως γνωστό πως το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν που βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας και την γρήγορη ανάπτυξη της.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για άλλα έλαια που θα χρησιμοποιήσετε προκειμένου να φτιάξετε τη δική σας DIY μάσκαρα.

Προμηθευτείτε λοιπόν τα υλικά και ξεκινήστε!

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μάσκαρα σημαντικό ρόλο παίζει το βουρτσάκι. Επομένως χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας βουρτσάκι μάσκαρας και την μπογιά που θα παρασκευάσετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό.

Η πιο εύκολη χειροποίητη μάσκαρα με σκιά ματιών:

Υλικά:
– 1 καθαρό βουρτσάκι για μάσκαρα
– 1 βαζάκι για να βάλετε το μείγμα (μπορείτε να αγοράσετε ένα βαζάκι μάσκαρας με βουρτσάκι ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό αφού το καθαρίσετε πρώτα πολύ καλά)
– Λίγο καστορέλαιο (που δυναμώνει τις βλεφαρίδες) ή λίγο τζελ αλόε βέρα ή λίγη βαζελίνη
– Λίγη σκιά σε σκόνη στην απόχρωση που επιθυμείτε

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε λίγη ποσότητα από τη σκόνη της σκιάς στο βαζάκι και προσθέστε κάποιο από τα τζελ που αναφέραμε. Ανακατέψτε καλά και η DIY μάσκαρα σας είναι έτοιμη!

Χειροποίητη μάσκαρα με κερί μέλισσας και μπετονίτη:

Υλικά:
– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπετονίτη
– 1 κουταλάκι του γλυκού ενεργό άνθρακα
– 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ

Τρόπος παρασκευής: Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας, το βούτυρο καριτέ, το έλαιο καρύδας και την γλυκερίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε τον ενεργό άνθρακα και τον μπετονίτη και ανακατέψτε ξανά μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Μετά αφαιρέστε το μείγμα από την φωτιά και προσθέστε το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, ανακατεύοντας εκ νέου. Τέλος, μεταφέρετε το μείγμα στο δοχείο και η DIY mascara είναι έτοιμη.

Σπιτική μάσκαρα με έλαιο καρύδας, αλόη και κερί μέλισσας:

Υλικά:
– 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο καρύδας
– 4 κουταλάκια του γλυκού τζελ αλόης
– 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας (όσο περισσότερο βάλετε τόσο πιο αδιάβροχη θα γίνει η μάσκαρα, αλλά μην ξεπεράσετε το 1 κουταλάκι του γλυκού)
– 1–2 κάψουλες ενεργού άνθρακα για μαύρη μάσκαρα ή σκόνη κακάο για καφέ μάσκαρα

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το κερί μέλισσας, το έλαιο καρύδας και την αλόη και ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά μέχρι να λιώσει τελείως το κερί μέλισσας. Στη συνέχεια ανοίξτε τις κάψουλες ενεργού άνθρακα και ρίξτε τις στο μείγμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε και όταν ομογενοποιηθεί κατεβάστε το από την φωτιά. Τέλος, μεταφέρετε το μείγμα στο δοχείο και χρησιμοποιήστε όποτε θέλετε την σπιτική μάσκαρα σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ