Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το αλουμινόχαρτο: 11 απίστευτες χρήσεις που δεν είχατε ποτέ φανταστεί!

Οι χρήσεις του δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο φαντάζεστε.

Μπορεί το αλουμινόχαρτο να είναι ένα συνηθισμένο αντικείμενο που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας, οι χρήσεις του, όμως, δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο φαντάζεστε.

Εκμεταλλευτείτε το και χρησιμοποιήστε το με τους παρακάτω τρόπους και θα δείτε πόσο απαραίτητο θα φανεί στην καθημερινότητά σας, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Καθαρίστε τις σχάρες Αν ψάχνετε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη και να κάνετε τις σχάρες σας να λάμπουν και πάλι σαν καινούριες, μην χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα ισχυρό καθαριστικό στο σούπερ μάρκετ. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σχηματίστε μια μπάλα με αυτό. Τρίψτε τα σημεία που χρειάζονται καθάρισμα και δείτε αμέσως να αφαιρείται κάθε βρομιά. Μπορείτε είτε να κρατάτε με τα δάχτυλα σας την μπάλα από αλουμινόχαρτο, είτε με μια τσιμπίδα.

Φρέσκες μπανάνες Διατηρήστε τις μπανάνες σας φρέσκες με αλουμινόχαρτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε τα κοτσάνια τους με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Διάρκεια σαπουνιού Κάντε το σαπούνι σας να διαρκέσει περισσότερο καιρό βάζοντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του. Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέπει από το να δημιουργείται στο σημείο εκείνο λακκούβα νερού, η οποία θα επιταχύνει την κατανάλωσή του.

Μπαταρίες Αν έχετε ξεμείνει από μπαταρίες και το μόνο μέγεθος μπαταριών που έχετε είναι αρκετά μικρό και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, τότε προσαρμόστε τις μικρότερες μπαταρίες που έχετε και εκμεταλλευτείτε τις φτιάχνοντας 2 μικρά μπαλάκια από αλουμινόχαρτο, τα οποία θα βάλετε στο κενό που μένει. Κλείστε το καπάκι, πατήστε το κουμπί που θέλετε και δείτε τη συσκευή σας να λειτουργεί κανονικά.

Κλείστε συσκευασίες Αν έχετε πλαστικές συσκευασίες που θέλετε να κλείσετε αεροστεγώς, τότε πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το στο άνοιγμα της συσκευασίας και σιδερώστε το. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πλέον μήπως κάποιο τρόφιμο σας χαλάσει λόγω της ανοιχτής του συσκευασίας.

Άλατα στο σίδερο Αντιμετωπίστε τα άλατα στο σίδερο σιδερώνοντας. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σιδερώστε το. Η θερμότητα θα εγκλωβίσει τα άλατα στο αλουμινόχαρτο και το σίδερό σας θα είναι πεντακάθαρο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας για να κάνετε πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια και να σιδερώνετε τα πουκάμισα με μεγαλύτερη άνεση.

Πινέλα Αν είστε λάτρεις της ζωγραφικής, μπορείτε αντί να πλύνετε τα πινέλα σας, να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και τα βάλετε στο ψυγείο. Την επομένη μέρα θα είναι πανέτοιμα για χρήση.

Ίσιωμα μαλλιών Αποφύγετε να φέρετε σε άμεση επαφή την ισιωτική σας πρέσα με τις τούφες των μαλλιών σας και να τις κάψετε με την υψηλή θερμοκρασία της πρέσας, βάζοντας στο ενδιάμεσο της τρίχας και της ισιωτικής ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν πιο εύκολα!

Σκουριά σε μέταλλα Αφαιρέστε την ανεπιθύμητη σκουριά από κάθε μεταλλική επιφάνεια, κάνοντας μια μπάλα από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβοντας με αυτήν και ζεστό νερό την επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε.

Θερμοκρασία σπιτιού Μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό τοποθετώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ. Το αλουμινόχαρτο θα αντανακλά τη θερμότητα, η οποία δεν θα παραμένει στους τοίχους, αλλά θα διαχέεται σε όλο το δωμάτιο.

Ακόνισμα ψαλιδιού Ακονίστε τα ψαλίδια σας εύκολα και χωρίς κόπο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόβετε στη συνέχεια το κομμάτι αυτό με το ψαλίδι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ