Πρωτοφανής εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Εισέβαλαν στο υπουργείο και πέταξαν προκυρήξεις

Μοιάζει απίστευτο αλλά συνέβη: Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατάφεραν να πετάξουν στην αυλή του πιο καλά φυλασσόμενου υπουργείου, προκυρήξεις.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβασαν και σχετικό κείμενο με τη δράση τους στο γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Γράφει τα εξής:

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 15-20 μέλη του Ρουβίκωνα βγήκαν από τη στάση του μετρό έξω ακριβώς από το υπουργείο Άμυνας και τρέχοντας πέρασαν από την κεντρική πύλη, από τις μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν για τα αυτοκίνητα.

Το video που ανέβασαν τα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα στο youtube

Εισήλθαν στον χώρο του ΥΠΕΘΑ και πέταξαν προκηρύξεις, ενώ έφθασαν στον χώρο που οδηγεί στο υπουργείο και το γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά. Εκεί, στα σκαλιά του Πενταγώνου πέταξαν κάποια φέιγ βολάν και έφυγαν τρέχοντας καταδιωκόμενοι από άνδρες ασφαλείας.

Μετά την εισβολή στο υπουργείο Άμυνας τίθεται θέμα με την ασφάλεια, καθώς 15-20 άτομα κατάφεραν να περάσουν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας και να φτάσουν κοντά στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ. Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο πώς κατάφεραν να περάσουν από την πύλη.



Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Π. Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ