Πέθανε ο διαβόητος δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον - με ομοϊδεάτες του σκότωσαν με 16 μαχαιριές την έγκυο ηθοποιό Σάρον Τέιτ

Η αίρεση "Οικογένεια Μάνσον" που είχε σχηματίσει ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες.

Η αίρεση "Οικογένεια Μάνσον" που είχε σχηματίσει ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, όπως μετέδωσαν χθες Κυριακή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την αίρεση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αίρεση αυτή ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1969, ο Μάνσον ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

(Σάρον Τέιτ)

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 26χρονη ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος, την οποία σκότωσαν με 16 μαχαιριές.

Το 1971 ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Η Ντέμπρα Τέιτ, αδελφή της Σάρον, δήλωσε στον ιστότοπο TMZ ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους αξιωματούχους της φυλακής όπου κρατείτο ο Μάνσον, οι οποίοι της είπαν ότι ο δολοφόνος πέθανε χθες Κυριακή το βράδυ. Αργότερα πηγή της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε την είδηση.

Ο διαβόητος δολοφόνος ήταν εδώ και καιρό άρρωστος και την περασμένη εβδομάδα είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ''Τον αγαπώ κι ας με λένε τρελή'' λέει η 26χρονη μέλουσα σύζυγος του μακελάρη Τσαρλς Μάνσον! ''Ετοιμα τα χαρτιά του γάμου μας...'' (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ