Ινδός πολιτικός ζητά τον αποκεφαλισμό διάσημης σταρ του Bollywood και προσφέρει 1,5 εκ. δολάρια! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητά τον αποκεφαλισμό της Deepika Padukone 

Θα μπορούσε να είναι σενάριο  ταινίας εποχής, κι όμως είναι αλήθεια. Ινδός πολιτικός στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος BJP , προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν ... του προσφέρουν τα κεφάλια της διάσημης ηθοποιού  του Bollywood, Deepika Padukone και του σκηνοθέτη Sanjay Leela Bhansali!

Αιτία του κακού σύμφωνα με το aljazeera είναι η επικείμενη  κυκλοφορία της ταινίας "Padmavati", η οποία προσβάλει - σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης-  έναν διάσημο ινδουιστικό θρύλο. 

Θα τους ανταμείψουμε με 10 εκατομμύρια ρούπια Ινδίας (1,5 εκατομμύριο δολάρια)  και θα φροντίσουμε τις ανάγκες των οικογένειών τους", ανέφερε την Κυριακή ο Suraj Pal Amu, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος BJP, στη βόρεια Χαρυάνα.

Το κυβερνόν κόμμα BJP, και το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι, απέφυγαν να πάρουν θέση στην προκλητική αυτή δήλωση.

Αυτό όμως δεν πτόησε διόλου τον Amu, ο οποίος συνεχίζει .... τον αγώνα του, εναντίον της ταινίας και των συντελεστών της, μαζί με άλλες ινδουϊστικές οργανώσεις.

Η ταινία  του Bollywood, «Padmavati» που βασίζεται σε ένα επικό ποίημα των Σούφι με τίτλο «Padmavat» αφηγείται την ιστορία μιας όμορφης και γενναίας βασίλισσας της κάστας Rajput, η οποία κατά το θρύλο προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να πιαστεί αιχμάλωτη του μουσουλμάνου σουλτάνου του Δελχί, Allaudin Khilji.   

 H Deepika Padukone ως βασίλισσα Padmini, στην ταινία Padmavati

Με την πάροδο των αιώνων ο συγκεκριμένος θρύλος κατέληξε να αντιμετωπίζεται ως ιστορικό γεγονός παρότι δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι συνέβη στην πραγμαιτκότητα.   

Η Padukone υποδύεται την βασίλισσα Padmini, η οποία κατά τον θρύλο προτίμησε να διαπράξει «jauhar», τη μεσαιωνική πρακτική των Rajput με βάση την οποία τα θηλυκά μέλη των βασιλικών οικογενειών προτιμούν να καούν ζωντανές από το να υποστούν την ταπείνωση της αιχμαλωσίας.   Αυτό που φαίνεται να έχει εξοργίσει μερίδα Ινδών εθνικοφρόνων είναι το γεγονός πως η ταινία παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, το ειδύλλιο μεταξύ της Ινδής βασίλισσας και ενός μουσουλμάνου κατακτητή.

Τα μέλη της κάστας Rajput στο κράτος του Ρατζαστάν, πατρίδα της θρυλικής βασίλισσας των Rajput, απαιτούν την απαγόρευση της ταινίας Padmavati για «μη σεβασμό των συναισθημάτων της κοινότητας».

Την περασμένη εβδομάδα, η Padukone δήλωσε  μιλώντας στο Κεντρικό Συμβούλιο Πιστοποίησης Κινηματογράφου (CBFC), ότι είναι υπόλογη  μόνο απέναντι στο εθνικό συμβούλιο λογοκρισίας..

«Πού έχουμε φτάσει ως έθνος; Έχουμε εκφυλιστεί», είπε.

Το τρέιλερ της επίμαχης ταινίας:

Μετά τις απειλές, η Padukone αποχώρησε από ένα παγκόσμιο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη νότια πόλη Hyderabad, στο οποίο επρόκειτο να παραστεί.

Στο ίδιο συνέδριο πρόκειται να παραστούν ο  πρωθυπουργός της Ινδίας, Μόντι και η Ιβάννα Τραμπ.

"Αυτές οι απειλές αποκεφαλισμού, κλπ, είναι μια διαστρεβλωμένη μορφή πολιτικής που η Ινδία τόσα χρόνια προσπαθούσε να καταδικάσει ενώ και τώρα η ίδια χώρα γίνεται πηγή μιας τέτοιας πολιτικής. Πρέπει να το καταπολεμήσουμε αυτό και να σταματήσει εδώ", δήλωσε ο Ashis Nandy, ένας κορυφαίος Iνδός κοινωνιολόγος στο Al Jazeera.

Η ταινία πρόκειται - αν όλα πάνε καλά - να παιχτεί στους κινηματογράφους της Ινδίας την 1η Δεκεμβρίου 2017

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ