Τετραπληγική γυναίκα μπορεί να πλέκει μόνο με το στόμα της - Δείτε την συγκινητική σκηνή ( ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Το σύνθημα της είναι: "Ποτέ΄μην τα παρατάς"

Η ιστορία της 33χρονης Αλίσια Τζόουνς θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε κάθε φορά που είστε έτοιμοι να γκρινιάξετε για μια μικρή αναποδιά, ή να νιώσετε εντελώς ανήμποροι επειδή σας ταλαιπωρεί κάποιος σωματικός πόνος.

Το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, δείχνει πως η τετραπληγική Αλίσια- που υποφέρει από παράλυση και στα δύο της χέρια και στα πόδια- καταφέρνει να πλέκει μόνο με το στόμα της.

Η Αλίσια έμεινε παράλυτη από το λαιμό και κάτω , στην ηλικία των δύο ετών, όταν την χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

Αλλά η γενναία γυναίκα που κατοικεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας, δεν άφησε την αναπηρία της να γίνει εμπόδιο στη ζωή της.

Δημιουργεί μια σειρά από υπέροχα πλεκτά σε πολύπλοκα σχέδια, και έχει φτιάξει ακόμα και ένα δέντρο ευχών από σύρμα μόνη της.

Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Αλίσια. Όταν ήταν έφηβη έμαθε να ζωγραφίζει με το στόμα της.

Τι ήταν αυτό που την οδήγησε σε αυτά τα χόμπι; Η ίδια λέει ότι ήταν η απογοήτευση που της δημιουργούσε η ιδέα ότι πρέπει να μείνει κολλημένη στο σπίτι.

"΄΄Ηθελα να πάώ στο σχολείο αλλά δεν μπορούσα να μετακινηθώ. Έτσι έπρεπε να βρω κάτι για να γεμίζω το χρόνο μου. Πήρα λοιπόν στην αρχή κάποια μολύβια της μαμάς μου και άρχισα να κάνω κάποια σχέδια"

Στην συνέχεια όμως η Αλίσια λέει στη Metro ότι βαρέθηκε να ζωγραφίζει και σκέφτηκε να κάνει κάτι άλλο. Έτσι άρχισε το πλέξιμο που της αρέσει γιατί την κάνει να αισθάνεται συνέχεια δημιουργική.

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που η Αλίσια πλέκει μόνο με το στόμα, θεωρεί ότι οι δημιουργίες της δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει. Να ολοκληρώσει ένα πλεκτό σε δύο μέρες.

Η Αλίσια που πρόσφατα αραβωνιάστηκε το φίλο της , Κέβιν, λέει ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, μπορούν να κάνουν κάτι δημιουργικό. Το σύνθημα της είναι: "Ποτέ μην τα παρατάς"

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ