Πως μπορείτε να φορέσετε μια πασμίνα: Μυστικά και τα διαφορετικά είδη

Ταιριάζει σε κάθε στυλ ντυσίματος και οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι αμέτρητες.

Ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για όλο το χρόνο που μπορεί να απογειώσει το σύνολο σας είναι η πασμίνα. Πρόκειται για την εσάρπα που στολίζει με τον πιο απλό τρόπο το outfit σας.

Ταιριάζει σε κάθε στυλ ντυσίματος και οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι αμέτρητες. Εξίσου πολλοί είναι και οι τρόποι για να δέσετε μια πασμίνα, ένα μαντήλι, μια εσάρπα ή ένα φουλάρι.

Από το απλό στριφογύρισμα γύρω από το λαιμό και τον κόμπο μέχρι τον διπλό κόμπο και την πλεξούδα, το δέσιμο μπορεί να αποτελέσει την ιδιαίτερη λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά, όπως δημοσιεύει το beautetinkyriaki.gr

Μπορείτε λοιπόν να υιοθετήσετε την πασμίνα σε όλες σας τις εμφανίσεις. Πριν όμως την κάνετε κομμάτι του συνόλου σας, δείτε μερικά μυστικά για το πως να την φορέσετε, καθώς και τα διαφορετικά της είδη.

Τι είναι η πασμίνα;

Ως πασμίνα θεωρείται στις μέρες μας η εσάρπα, το μαντήλι ή το φουλάρι. Την τυλίγουμε στο λαιμό για να τον κρατήσουμε ζεστό ή για να προσθέσουμε στυλ και μια υπέροχη νότα σε ένα σύνολο. Στην πραγματικότητα όμως πασμίνα είναι ένα συγκεκριμένο είδος υφάσματος. Πρόκειται για το άριστης ποιότητας κασμίρ που έχει μοναδική μαλακή υφή και προσφέρει ζεστασιά σε όποιον το φοράει. Το ύφασμα πασμίνα είναι το λεπτότερο, μαλακότερο και πιο ζεστό μαλλί που υπάρχει στον κόσμο.

Οι εσάρπες, τα μαντήλια ή φουλάρια τύπου πασμίνας μπορεί να αποτελούνται 100% από το ύφασμα πασμίνα ή να έχουν προσμίξεις με βαμβάκι, μετάξι κλπ.

Τύποι – είδη πασμίνας:

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, υφάσματα και στυλ. Αναζητήστε τον κατάλληλο τύπο πασμίνας για κάθε περίσταση και βρείτε το ύφος του συνόλου που θέλετε να δημιουργήσετε. Έχοντας υπόψιν τους δυο αυτούς βασικούς στόχους μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα σύνολα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Πασμίνα τύπου κασκόλ:

Οι πασμίνες τύπου κασκόλ είναι οι ορθογώνιες εσάρπες με ή χωρίς κρόσσια που αποτελούνται συνήθως από πιο casual και χοντρό υλικό. Φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ και συνδυάζονται υπέροχα με όλα σας τα ρούχα.

Ένα σύνολο που αποτελείται από ένα απλό μπλουζάκι με μια πλεκτή ζακέτα, ένα σακάκι ή ένα παλτό μπορεί να αποκτήσει άλλο στυλ και αέρα αν στολιστεί με ένα φουλάρι αυτού του τύπου. Εξίσου όμορφος συνδυασμός είναι το φόρεμα με ζακέτα και πασμίνα.

Πασμίνα τύπου κουβέρτας:

Πρόκειται για μια εσάρπα μεγαλύτερου μεγέθους, που μπορεί να τυλίξει όλο το σώμα και να το κρατήσει ζεστό. Προσθέτει υπέροχο στυλ σε κάθε εμφάνιση. Γνωστές και ως blanket scarf, οι πασμίνες αυτές μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δοκιμάστε να τις φορέσετε αγκαλιάζοντας το σώμα σαν κάπα. Εναλλακτικά απογειώσετε την συγκεκριμένη εμφάνιση με μια λεπτή ζώνη στη μέση. Η λεπτομέρεια αυτή θα κάνει τη μέση σας να δείχνει λεπτότερη.

Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να φορέσετε ένα blanket scarf. Εναλλακτικά, μπορείτε να το τυλίξετε γύρω από το λαιμό και να απογειώσετε ένα σύνολο, στολίζοντας το με ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ.

Βαμβακερή πασμίνα:

Η ποικιλία των χρωμάτων, αλλά και των σχεδίων που έχουν οι βαμβακερές πασμίνες είναι πολύ μεγάλη. Αποτελούμενες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από βαμβάκι, οι συγκεκριμένες εσάρπες είναι μαλακές και ζεστές. Ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σας και μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση, ακόμη και στο γραφείο ή σε κάποια επίσημη εμφάνιση. Αν βέβαια πρόκειται να την φορέσετε σε μια εκδήλωση ή σε κάποιο γάμο, καλό θα είναι να φροντίσετε η βαμβακερή σας πασμίνα να μην έχει αποκτήσει κομπάκια από την χρήση. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε κάποια διακοσμημένη με κεντήματα, στρας, πούλιες και παγιέτες.

Μεταξωτή πασμίνα:

Το μετάξι είναι ένα από τα κατ’ εξοχήν πολυτελή υφάσματα που είναι ιδανικό για τις επίσημες εμφανίσεις. Φορέστε το σε επαγγελματικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια και γενικότερα γιορτές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μια μεταξωτή εσάρπα δεν μπορεί να φορεθεί και σε πιο καθημερινές δραστηριότητες όπως στη δουλειά ή σε μια βόλτα. Το συγκεκριμένο είδος μαντηλιού μπορεί να απογειώσει ένα σύνολο και να το κάνει εκθαμβωτικό.

Πλεκτή πασμίνα:

Οι πασμίνες δεν είναι πάντα μάλλινες ή βαμβακερές, μπορεί να είναι πλεκτές και εξίσου ζεστές. Αυτού του είδους οι εσάρπες θυμίζουν περισσότερο κασκόλ παρά μαντήλι και μπορούν να φορεθούν με όλα τα casual σύνολα. Μονόχρωμες, απλές ή με print και διακοσμητικά, οι πλεκτές πασμίνες είναι υπέροχες και ιδανικές για τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Μονόχρωμη πασμίνα:

Η πασμίνα, ασχέτως με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, μπορεί να έχει όποιο χρώμα σας αρέσει. Επομένως, μπορείτε εύκολα να βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει στο outfit που έχετε επιλέξει να φορέσετε. Οι πιο συνήθεις αποχρώσεις στις εσάρπες και τα μαντήλια είναι μαύρο, μπλε σε όλους τους τόνους, nude, ροζ, μπεζ, καφέ και φούξια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα μια κοραλλί, πορτοκαλί, πράσινη ή μωβ πασμίνα.

Πασμίνα με σχέδια, prints και κεντήματα:

Αν πάλι θέλετε να ολοκληρώσετε ένα σύνολο με ένα αξεσουάρ που θα του προσδώσει το «κάτι», μπορείτε να επιλέξετε μια πασμίνα με σχέδια, διακοσμητικά στοιχεία ή prints. Τα κεντήματα, οι ρίγες, το πουά και το φλοράλ είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Στην περίπτωση όμως που επιλέξετε μια εσάρπα με διακόσμηση, θα πρέπει να προσέξετε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους στο υπόλοιπο σύνολο. Επομένως, επιλέξτε ένα outfit με μονόχρωμα κομμάτια και όχι printed.

Βραδινή πασμίνα:

Για τις βραδινές σας εμφανίσεις θα πρέπει να επιλέξετε μια εσάρπα από καλής ποιότητας υλικό, όπως είναι το κασμίρ, το μετάξι, το βελούδο, αλλά και το βαμβάκι. Αν δεν θέλετε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και θέλετε να δώσετε ένα πιο glamorous στοιχείο στο βραδινό outfit σας μπορείτε να επιλέξετε μια εσάρπα με διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως κεντήματα, στρας, παγιέτες και πέρλες.

Φθινοπωρινή / Χειμωνιάτικη πασμίνα:

Μια πασμίνα πέρα από υπέροχο στυλ, προσφέρει ζεστασιά σε ένα σύνολο. Φορέστε τη γύρω από το λαιμό κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες για να τον κρατήσετε ζεστό και να αποφύγετε το κρυολόγημα, απογειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση σας με τον καλύτερο τρόπο.

Ανοιξιάτικη / Καλοκαιρινή πασμίνα:

Μπορεί η χρήση της πασμίνας να είναι κυρίως για να μας κρατάει ζεστές, ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, μια εσάρπα, ένα μαντήλι ή ένα φουλάρι μπορεί να στολίσει ένα σύνολο και να το κάνει πολύ εντυπωσιακό. Γι’ αυτό υπάρχουν στο εμπόριο πιο ελαφριές – λεπτές πασμίνες ιδανικές για Άνοιξη και Καλοκαίρι. Οι συγκεκριμένες πασμίνες είναι τύπου μαντηλιού και μπορούν να φορεθούν τις βραδινές ώρες που συνήθως έχει δροσούλα, αλλά και την υπόλοιπη μέρα αν το επιθυμείτε και το επιτρέπει η θερμοκρασία.

Πως μπορείτε να φορέσετε μια πασμίνα:

Για την πρωινή βόλτα, το γραφείο ή το σχολείο επιλέξτε μια απλή μονόχρωμη ή με διακοσμητικά στοιχεία πασμίνα από βαμβάκι, κασμίρ ή μια πλεκτή. Δέστε την εσάρπα με όποιον τρόπο επιθυμείτε και προσθέστε στο σύνολο που φοράτε μια υπέροχη νότα. Προσοχή όμως, αν επιλέξετε μια printed ή γενικότερα μια πασμίνα με διακοσμητικά στοιχεία, φροντίστε να διατηρήσετε το υπόλοιπο σύνολο σας σε ήπιους τόνους. Φορέστε την πασμίνα με παντελόνι, κολάν, φούστα ή φόρεμα και συνδυάστε τη με μια πλεκτή ζακέτα, ένα υπέροχο σακάκι ή το παλτό σας.

Για επαγγελματικές εκδηλώσεις και επίσημες εμφανίσεις προτιμήστε μια εσάρπα – πασμίνα από υψηλής ποιότητας ύφασμα, όπως το κασμίρ, το μετάξι και το καθαρό βαμβάκι. Συνδυάστε τη με ένα κουστούμι ή ένα κομψό φόρεμα και δημιουργήστε υπέροχα business look. Αν την φορέσετε με ένα cocktail dress ή ένα σύνολο με μια chic φούστα, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές εμφανίσεις για γάμο, βάφτιση ή οποιαδήποτε επίσημη εκδήλωση θα πρέπει να παρευρεθείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ