Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν φακέλους συμμετοχής έως τις 8 Ιανουαρίου.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε από το ΕΣΡ τη Δευτέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ, θα χορηγηθούν μέσω δημοπρασίας επτά άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Το ελάχιστο τίμημα είναι καθορισμένο στα 35 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις.

Η διάρκεια ισχύος των αδειών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr

Το πρόγραμμα των αδειούχων παρόχων περιεχομένου θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition) για όλη τη χρονική ισχύ της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31.12.2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν φακέλους συμμετοχής έως τις 8 Ιανουαρίου και να υποβάλουν συμπληρωματικές πληροφορίες έως τις 18 Ιανουαρίου.

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα υποβάλουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ η οποία θα έχει διάρκεια 365 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα προκηρυχθούν επιπλέον άδειες γενικού περιεχομένου, ωστόσο θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Νίκος Παππάς σημείωσε πως «με τη σημερινή δημοσίευση της προκήρυξης του ΕΣΡ για τη δημοπρασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε προεκλογικά να βάλει τέρμα στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Και το πράττει, με την πολύτιμη συμβολή του ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους. Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι αγωνίστηκαν σκληρά για το αντίθετο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν τίμημα, ο αριθμός των εργαζομένων δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος των 400, η συνταγματική υποχρέωση για πλουραλισμό στην ενημέρωση θα προστατευθεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ