Βαρύτατες κατηγορίες για τρομοκρατία στους εννέα Τούρκους συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν το μεσημέρι, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα.

Ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν το μεσημέρι, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να συμμετείχαν στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Κατά την προσαγωγή των κατηγορουμενων στον εισαγγελέα, περίπου 15 αλληλέγγυοι φώναξαν συνθήματα υπέρ τους ενώ ανήρτησαν και πανό.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας-κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγραφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή (που αφορά σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους, Αλέκας Ζορμπαλά και Γιάννας Κούρτοβικ, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται», καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο, είτε ήδη έχουν λάβει», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, οι δύο συνήγοροι είπαν πως οι εντολείς τους «πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι δωράκι ή αλλιώς μία ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα».

Η κα Ζορμπαλά τόνισε ότι οι εννέα «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία».

Αναφερόμενες στα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, οι συνήγοροι επισήμαναν πως πρόκειται για αντικείμενα, τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου», ενώ για τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, σημείωσαν πως οι εντολείς τους δεν γνωρίζουν τίποτα, καθώς στα διαμερισματα όου συνελήφθησαν «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλουν, μέσω των συνηγόρων τους, και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ, όσο και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Η κα Ζορμπαλά υποστήριξε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επιθεση».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Εν τω μεταξύ, αναμένεται εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτοτητάς τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ