Γιορτές με θέα το Βόρειο Σέλας - Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία για να το δεις (ΦΩΤΟ)

Η καλύτερη περίοδος για να  ζήσεις την ανεπανάληπτη εμπειρία είναι αυτή των γιορτών

Λένε ότι φέρνει την ευτυχία. Όσοι το δουν μία φορά, θα είναι ευτυχισμένοι στο υπόλοιπο της ζωής τους. Ο λόγος για το εντυπωσιακό  Βόρειο Σέλας. Ένα από τα πιο μαγευτικά και φυσικά ουράνια φαινόμενα, που  παρατηρείται συχνότερα κατά μήκος ζώνης της οποίας το κέντρο απέχει από τους πόλους περίπου 10 μοίρες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει στα ουράνια στρώματα της ατμόσφαιρας, κυρίως στις πολικές περιοχές, προσφέροντας μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Αιτία του φαινομένου είναι τα ηλεκτρόνια που «βομβαρδίζουν» τα υψηλά ατμοσφαιρικά στρώματα και προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο. 

Το ιδιαίτερο αυτό φυσικό… light show παρατηρείται κυρίως από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο τις ώρες κοντά στα μεσάνυχτα και υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία οι πιθανότητες να το ζήσετε, να το απαθανατίσετε και να γεμίσετε το άλμπουμ των ταξιδιωτικών σας αναμνήσεων μεγαλώνουν σημαντικά. Η καλύτερη περίοδος για να το δεις είναι αυτή των γιορτών.

Όσοι αναζητούν αυτό το αξιοθαύμαστο φαινόμενο έχουν μια  επιλογή προορισμών, που ξεκινάει από τις απομακρυσμένες περιοχές της Λαπωνίας μέχρι τις ανώτερες περιοχές του Καναδά. Στα βόρεια και ψυχρά αυτά μέρη υπάρχουν πολλά φανταστικά ξενοδοχεία που μαζί με την μοναδική εμπειρία να δείτε το Βόρειο Σέλας θα σας προσφέρουν και αξέχαστη φιλοξενία. Η Telegraph, επέλεξε τα καλύτερα και μας τα παρουσιάζει.

Φιλανδία

Kakslauttanen Arctic Resort, Finnish Lapland

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν για τη νύχτα με το Βόρειο Σέλας να χορεύει πάνω τους σε αυτό το "χωριό" των Ιγκλού στη Φινλανδική Λαπωνία. Τα ιγκλού είναι κατασκευασμένα από γυαλί και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε τα παράθυρα να μην παγώνουν 

Hotel Kakslauttanen, Finnish Lapland

Arctic TreeHouse Hotel, Finnish Lapland

Το θέρετρο διαθέτει 32 μεμονωμένες σουίτες  που στεγάζονται σε έξυπνα σχεδιασμένα ξύλινα κτίσματα με πλακάκια, με μια πλευρά που αποτελείται από ένα πανοραμικό παράθυρο και πέντε σουίτες από γυαλί . Από εκεί η θέα στο Βόρειο σέλας είναι μοναδική.

arctic treehotel, finnish lapland

Levin Iglut, Finnish Lapland

Το Golden Crown - Levin Iglut βρίσκεται στην κορυφή του Utsuvaara Fell, στη Φινλανδική Λαπωνία και αποτελεί ένα γαλήνιο προορισμό που προσφέρει πλήρως μονωμένα, θερμαινόμενα γυάλινα ιγκλού. Το κατάλυμα απέχει 9χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Levi και παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Τα ιγκλού στο Golden Crown διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο με ντους και στεγνωτήρα μαλλιών. Επίσης περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα κρεβάτια και θέα στο βουνό.

levin iglut, finland

Nellim Wilderness Hotel, Finnish Lapland

Με θέα στην ειδυλλιακή λίμνη Inari, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει μοντέρνα καταλύματα με εκπληκτική θέα στη Φινλανδική Λαπωνία.

nellim wilderness hotel, finland

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ION Luxury Adventure Hotel, Iceland

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Όρος Hengill, σε απόσταση 18χλμ. από το προστατευόμενο από την UNESCO Εθνικό Πάρκο Thingvellirl. Tρεις μεγάλοι γυάλινοι τοίχοι προσφέρουν εκπληκτική θέα, στα βουνά που περιτριγυρίζουν το ξενοδόχειο

ion luxury adventure hotel, iceland

Deplar Farm, Iceland

Χαμένο ανάμεσα στις κοιλάδες της Νότιας Ιρλανδίας προσφέρει μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη του, όχι μόνο λόγω της εκπληκτικής θέας αλλά και των πολλών ανέσεων που προσφέρει.

deplar farm, iceland

Hotel Rangá, Iceland

Αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο βρίσκεται στο Hella, 96χλμ. ανατολικά του Ρέικιαβικ. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπαίθριο υδρομασάζ, θέα στο ηφαίστειο του όρους Hekla και δωρεάν Wi-Fi.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Icehotel, Sweden

Στην περιοχή Jukkasjärvi της βόρειας Σουηδίας, το Icehotel προσφέρει δωμάτια που έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από πάγο από τον γειτονικό ποταμό Torne. Διατίθενται επίσης ζεστά δωμάτια. Αξιοσημείωτα τα γλυπτά από πάγο και η εκπληκτική θέα

icehotel, sweden

Treehotel, Swedish Lapland

Ένα ούφο στη μέση του δάσους; Ένας διαστημικός σταθμός στη μέση του πουθενά; Αυτό το πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε το Βόρειο Σέλας

treehotel, swedish lapland

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Sorrisniva, Norway

Αυτό το ξενοδοχείο ιγκλού βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Alta, στη μέση του οροπεδίου Finnmark στη Νορβηγία, και θεωρείται το βορειότερο ξενοδοχείο πάγου στον κόσμο. Η θέα είναι τόσο εκπληκτική που θα νιώσεις μέρος μιας φανταστικής φωτογραφίας.

sorrisniva, norway

Kirkenes Snowhotel, Norway

Το Kirkenes Snowhotel, που βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή Finnmark της βόρειας Νορβηγίας, είναι σε κατάληλη θέση για να δεις το Βόρειο Σέλας , ενώ προσφέρει και περιηγήσεις με το λεωφορείο τη  νύχτα για να δεις το υπέροχο φως. Το ξενοδοχείο χωρίζεται σε δύο μέρη: ένα παγωμένο ξενοδοχείο, γεμάτο με γλυπτά πάγου, και μια πλαγιά παραδοσιακών καμπινών Sami που φαίνεται να ορίζουν τη λέξη hygge. 

kirkenes snowhotel

ΚΑΝΑΔΑΣ

Blachford Lake Lodge, Canada

 Σε αυτό το απομακρυσμένο ξενοδοχείο στη βόρεια έρημο του Καναδά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να φτάσετε. Δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν εκεί, οπότε η μόνη επιλογή σας είναι το ελικόπτερο του ξενοδοχείου, το οποίο αναχωρεί από το Yellowknife κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Αξίζει όμως το ταξίδι - όχι μόνο για την απόλυτη και υπέροχη εμπειρία να δεις το Βόρειο Σέλας αλλά και γιατί προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού όπως ανακάλυψαν ο Δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ όταν το επισκέφθηκαν το 2011.

blachford lake lodge

ΗΠΑ

Chena Hot Springs Resort, Alaska

Αυτό το ξενοδοχείο  προσφέρει νυχτερινές περιηγήσεις με πούλμαν χιονιού σε αναζήτηση των βόρειων φώτων. Αναχωρώντας στις 10μμ, οι επισκέπτες ταξιδεύουν σε ύψος 2.600τμ - όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα, όταν πρόκειται για την προβολή αυτού του θεσπέσιου φαινομένου 

chena hot springs, alaska

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ