Λαχταριστή, εύκολη και πεντανόστιμη! Μια διαφορετική πρόταση για κιμαδοτυρόπιτα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ

Φύλλα σφολιάτας - 2

Μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα - 500 γρ.

Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες - 1 κιλό

Τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά - 200 γρ.

Τριμμένη φέτα - 150 γρ.

Αυγά - 3 και 1 χτυπημένο αυγό για την επιφάνεια

Βούτυρο - 100 γρ.

Κρέμα γάλακτος - 250 ml

Ψιλό σιμιγδάλι - 100 γρ.

Θυμάρι - 2 κουτ. γλυκού

Μπαχάρι σπασμένο - 5-6 κόκκοι

Ανθός αλατιού σε νιφάδες 

Αντικολλητικό χαρτί

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο βούτυρο τον κιμά και τα κρεμμύδια.

Αλατίστε και ρίξτε το θυμάρι και το μπαχάρι.

Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα, χτυπήστε τα και ρίξτε τα τυριά και το μείγμα του σοταρισμένου κιμά.

Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.

Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο ταψί και απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με το άλλο φύλλο.

Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και τρυπήστε το φύλλο σε αρκετά σημεία.

Ψήστε την πίτα στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου στους 180ο C για 40 λεπτα και μετά για άλλα 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ