Good news: Μετά την Black Friday, η... Happy Friday σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας!

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να εκδοθεί η σχετικιή υπουργική απόφαση που θα σκορπίσει χαρά στους μαθητές του Δημοτικού.

Ο λόγος για την "Happy Friday" που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται "Τσάντα στο Σχολείο" δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αφήνουν στο σχολείο τους μια Παρασκευή το μήνα την τσάντα τους.

Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά σε 5 δημόσια σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και από τη νέα χρονιά θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βέβαια, ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε ότι αν κάποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι. Βέβαια κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστοι μαθητές και γονείς δεν άφησαν την τσάντα στο σχολείο!

Αρχικά, ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ενώ το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει τις "Happy Fridays" προαιρετικά, και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο τον μήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ