Κακοκαιρία: Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στη Δ. Ελλάδα - Σε επιφυλακή στον Έβρο

Από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές από χθες Παρασκευή.

Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές από χθες Παρασκευή, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να εξασθενήσουν απόψε.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στους Παξούς μετέτρεψαν σε ορμητικούς χείμαρρους τους δρόμους στην πρωτεύουσα Γάιο, όπου δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, όπως μεταδίδει το ert.gr

Νωρίτερα στην Κέρκυρα, χείμαρρος παρέσυρε στη Λευκίμμη όχημα, η οδηγός του οποίου σώθηκε από πολίτες, ενώ σε δεκάδες κοπές δέντρων προχώρησε η πυροσβεστική.

Στην Πρέβεζα, δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων και άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα δέχθηκε η πυροσβεστική στην περιοχή του Λούρου από υπερχείλιση του ποταμού.

Σοβαρά προβλήματα με αποκλεισμούς χωριών και διακοπές κυκλοφορίας από υπερχειλίσεις ποταμών, μεγάλες κατολισθήσεις και φερτά υλικά έχουν προκληθεί στον δήμο Δωδώνης, την Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι, και την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης και Ιωαννίνων-Αθηνών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στον Έβρο, καθώς αναμένονται μεγάλες ποσότητες νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πορθμεία Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Πρίνος-Καβάλα, .

Δεμένα είναι τα ιπτάμενα δελφίνια στον Πειραιά, ενώ τα συμβατικά φεύγουν κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ