Οι 6 συμβουλές για να νικήσετε την αϋπνία!

Οι διαταραχές του ύπνου και ειδικά η αϋπνία ταλαιπωρούν περίπου το 15% του πληθυσμού.

Η χρόνια διαταραχή της αϋπνίας έχει τα εξής χαρακτηριστικά: κακός ύπνος για πάνω από τρεις μήνες, προβλήματα στον ύπνο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και ύπνος που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αϋπνία επηρεάζει έναν στους 10 άνδρες και σε μία στις πέντε γυναίκες, όπως αναφέρει το onmed.gr

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδυ:

- Μην πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο μετά τη δουλειά. Είναι χρήσιμο να μεσολαβήσει ένα στάδιο αποφόρτισης στη διάρκεια του οποίου θα κάνετε κάτι χαλαρωτικό. Μια τέτοια πρακτική είναι ο διαλογισμός και η ιδανική ώρα είναι περίπου μία ώρα πριν πάτε για ύπνο.

- Κρατάτε ημερολόγιο ή σημειώστε στην ατζέντα σας ιδέες, υποχρεώσεις ή πράγματα που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα.

- Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Το φως που εκπέμπει η οθόνη του κινητού και του τάμπλετ μπορούν να αναστατώσουν τον κιρκάδιο ρυθμό, το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας.

- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για ύπνο κυμαίνονται μεταξύ 16 και 19 βαθμών Κελσίου.

- Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αρκετή σωματική δραστηριότητα στη διάρκεια της ημέρας. Μελέτη έχει διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται κατά μέσο όρο 150 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας μέτρια έως έντονη άσκηση, κοιμούνται καλύτερα.

- Αν είστε προβληματισμένοι ή έχετε ένταση αφιερώστε 15 λεπτά την ημέρα στην… αποσυμπίεση. Καταγράψτε τα προβλήματά σας σε ένα τετράδιο, ώστε να μην τα φέρνετε στο υπνοδωμάτιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ