Καταπληκτική Έρευνα: Πως τα ταξίδια στο εξωτερικό κάνουν τους νέους να έχουν αυτοπεποίθηση & να πετυχαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Contiki, η παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στα κοινωνικά ταξίδια για τους νέους, πραγματοποίησε μια νέα μελέτη για τον βαθύ θετικό αντίκτυπο που έχουν τα ταξίδια στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας.

Η εταιρεία ανέθεσε τη μελέτη, στον κορυφαίο κοινωνικό ψυχολόγο Adam Ganlinsky, PhD, του Columbia Business School, που μελέτησε 3.000 άτομα ηλικίας 18-35 ετών από όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το traveldailynews.com

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι ταξιδεύουν περισσότερο στο εξωτερικό έχουν μια πιο θετική αντίληψη για τον εαυτό τους, τον τόπο τους στον κόσμο (75%) και για το τι μπορούν να επιτύχουν στη ζωή (25%).

Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι οι νέοι ταξιδιώτες έχουν ισχυρότερες διαπροσωπικές σχέσεις και αναζητούν ενεργά νέες φιλίες (42%).

Μάλιστα είναι 19% πιο ευτυχείς σε σχέση με τους συνομήλικους που δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

"Είναι σαφές μέσω της έρευνάς μας και των 55+ ετών εμπειρίας μας ότι το ταξίδι μεταμορφώνει τον ταξιδιώτη και ο ταξιδιώτης μετασχηματίζει τον κόσμο», λέει ο Adam Cooper, πρόεδρος της Contiki στις ΗΠΑ.

Προκειμένου να αποτυπώσει την επίδραση αυτή των ταξιδίων στον άνθρωπο, η Contiki εντόπισε έναν κάτοικο της Νέας Υόρκηςπου δεν είχε αφήσει ποτέ τις ΗΠΑ και του έδωσε την ευκαιρία να βγει έξω από τη ρουτίνα του και να ταξιδέψει.

Σε συνεργασία με έναν από τους λαμπρότερους νέους δημιουργούς ντοκιμαντέρ στον κόσμο και τον πρώην παραγωγό VICELAND, Tom Gould - η εταιρεία δημιούργησε μια ταινία που ακολουθεί τον Jose Baez καθώς ταξιδεύει στις ακτές της Αδριατικής.

Το βίντεο δείχνει  τον Jose να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς, ανθρώπους και τρόφιμα σε ένα νέο περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ