Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει συνεχώς τα μαλλιά της; - Οι ειδικοί στην γλώσσα του σώματος εξηγούν (ΦΩΤΟ)

Άνεση, ανασφάλεια, ή απλή συνήθεια;

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η εκλεκτή της καρδιάς του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, θα γίνει επίσημα σύζυγος του, τα διεθνή μέσα δεν έπαψαν στιγμή να ασχολούνται μαζί της. Πέρα από την εμφάνιση της και τις λεπτομέρειες του γάμου στο μικροσκόπιο μπήκαν και οι συνήθειες της.

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε μια περίεργη συνήθεια. Άλλος δαγκώνει τα νύχια του, άλλος παίζει με τα χέρια του, άλλοι σφίγγουν κάτι στα χέρια τους. Η Μέγκαν Μαρκλ, αγγίζει διαρκώς τα μαλλιά της.

Γιατί το κάνει όμως; Από αμηχανία, νευρικότητα, ή από απλή συνήθεια; Μερικοί άνθρωποι αγγίζουν τα μαλλιά τους, δαγκώνουν τα νύχια τους  ή τρίβουν τα χέρια τους. Είναι ένας τρόπος για να ηρεμούν ψυχολογικά  όταν νιώθουν ανήσυχοι, όταν αισθάνονται  άβολα ή αισθάνονται ότι η προσοχή είναι στραμμένη πάνω τους", λέει ο Δρ. Blanca Cobb, εμπειρογνώμονας γλώσσας σώματος. "Κάποιοι μπορεί να κάνουν το ίδιο όταν δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν ή τι να πουν." δηλώνει ο ίδιος στο goodhousekeeping.com

Έχοντας την Μέγκαν Μαρκλ στο μυαλό μας, καλό είναι να εξετάσουμε αν η κίνηση της αυτή κρύβει πίσω της κάτι από τα παραπάνω ή είναι μια απλή συνήθεια.

'Το σημαντικό είναι να παρατηρήσεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η κίνηση. Αν κάποιος αγγίζει τα μαλλιά του σε μία μη αγχωτική κατάσταση, όταν μιλάει στο τηλέφωνο επί παραδείγματι , ή όταν διαβάζει ένα βιβλίο, τότε μάλλον πρόκειται για απλή συνήθεια" , συνεχίζει ο Cobb.

"H Μέγκαν Μαρκλ, το κάνει αυτό και στη διάρκεια φωτογραφήσεων. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη της για λίγη άνεση, και λίγο στρες αν σκεφτεί κανείς ότι τις φωτογραφίες αυτές ξέρεις ότι θα τις δουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο". "Το κεφάλι της επίσης σε αρκετές από αυτές τις στιγμές έχει μια ελαφρά κλίση.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νιώθει πολύ έντονα την προσοχή στραμμένη πάνω της και επιθυμεί να προστατεύσει τον εαυτό της." Επίσης αυτή η στάση σε συνδυασμό με το άγγιγμα των μαλλιών, προσθέτει μια γοητεία στην Μέγκαν. Μπορεί λοιπόν κάποιες  στιγμές να το κάνει θέλοντας να κάνει ένα παιχνίδι με τις κάμερες, και να παρουσιάσει ένα πιο ανάλαφρο στυλ. Το σημαντικό κάθε φορά είναι να παρατηρούμε κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται η κίνηση. Στο κάτω - κάτω όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους λίγες στιγμές χαλάρωσης, καταλήγει ο Δρ. Cobb.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ