Γιατρός που δέχεται ακόμη και άπορους ασθενείς επειδή δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή

Κινδυνεύει να χάσει την άδεια της οριστικά

H 84χρονη γιατρός Άννα Κονόπκα , δεν έχει πολύ καλές σχέσεις με την τεχνολογία. Στο ιατρείο της υπάρχει ένα φαξ και ένα σταθερό τηλέφωνο. Στο ιατρείο της δεν υπάρχει υπολογιστής επειδή δεν ξέρει να τον χρησιμοποιεί. Υπάρχει μια γραφομηχανή αλλά ούτε κι αυτή λειτουργεί γιατί είναι πολύ παλιά. Τα αρχεία των ασθενών της η Κονόπκα τα κρατάει σε δύο ντουλάπια στο ιατρείο της και τις συνταγές τις γράφει χειρόγραφα.

Οι περιορισμένες σχέσεις της με την τεχνολογία έκαναν την Άννα Κονόπκα να χάσει πολλούς ασθενείς της. Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες οι περισσότεροι γιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, η ηλικιωμένη γιατρός στο Νιου Λόντον του Χάμσαϊρ, δέχεται περίπου 25 ασθενείς την εβδομάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πελάτες της χρόνια και αρκετοί από αυτούς είναι άποροι και δεν μπορούν να πάνε σε άλλο γιατρό. 

Η Άννα Κονόπκα λέει ότι μπορεί να δέχεται όποιον μπορεί να πληρώσει 50 δολάρια. Επιπλέον όπως αναφέρει η Washighton Post, η αδυναμία της 84χρονης ιατρού να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά έκανε τον δικαστή του Νιου Χάμσαϊρ  να της αφαιρέσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μετά από αυτό η γιατρός παρέδωσε την άδεια άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, στη συνέχεια ζήτησε νέα άδεια προκειμένου να συνεχίσει να δέχεται ασθενείς. Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Merrimack απέρριψε το αίτημά της με την αιτιολογία ότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι αναγκάστηκε να παραδώσει την ιατρική της άδεια όπως ισχυριζόταν η ίδια. 

Σύμφωνα με την πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, οι κατηγορίες εναντίον της ξεκίνησαν όταν υποβλήθηκε μία καταγγελία για τον τρόπο που χειρίστηκε το περιστατικό ενός 7χρονου παιδιού με άσθμα. Κατηγορήθηκε ότι άφησε το θέμα της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής στην ευχέρεια των γονιών και δεν υπέβαλλε το παιδί σε καθημερινή αγωγή με εισπνεόμενα στεροειδή. 

«Δεν είμαι θυμωμένη για τίποτα. Το νομικό σύστημα μοιάζει με παιχνίδι. Κάνεις μία κίνηση. Κάνουν μία κίνηση. Είναι γεμάτο κινήσεις και κόλπα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το παλεύω. Και όσο το παλεύω, έχω ελπίδες», δηλώνει η γιατρός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ