Γυναίκα οικονομικά ανεξάρτητη - Αυτά είναι τα έξι λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να έχεις πάντα "γεμάτο πορτοφόλι"(ΦΩΤΟ)

Γυναίκες στα πρόθυρα "οικονομικής κρίσης" τι πρέπει να αποφύγεις;

Μια γυναίκα , οικονομικά ανεξάρτητη, που πατάει γερά στα πόδια της και δεν βρίσκεται σε οικονομικά αδιέξοδα ποτέ, ασφαλώς τραβάει την προσοχή και το θαυμασμό. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το πετύχουμε όλες.  Όμως είτε το θέλουμε είτε όχι,  και στα οικονομικά "This is a men's world" και σε μια κοινωνία καταναλωτική που οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς  δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε. Υπάρχουν όμως κι αυτές που τα κατάφεραν. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους;

Το brightside.me, επιθυμώντας να μας βοηθήσει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στον εαυτό μας και να ελέγξουμε πόσο καλές είμαστε στην διαχείριση  των  οικονομικών μας, μας δίνει μια λίστα 

με τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες, εκθέτοντας τον εαυτό τους στην φτώχεια, τα οποία φυσικά πρέπει να αποφύγουμε, αν θέλουμε να νιώθουμε πάντα αυτάρκεις και να μη μας λείπει τίποτα.

Λάθος 1. Μάτια ερμητικά κλειστά

 

Οι γυναίκες προσπαθούν σκληρά να ελέγξουν τα έξοδά τους. Μετρούν τις προσφορές στα σουπερμάρκετ, τηρούν αρχείο ημερήσιων δαπανών και πολλές φορές κατηγορούν τους συντρόφους τους που δεν κάνουν κι αυτοί λεπτομερείς υπολογισμούς με τον ίδιο τρόπο. Είναι αξιέπαινη αν μια γυναίκα είναι αποφασισμένη να ελέγξει όλα τα έξοδά της, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτεί μια σοφή κατανομή του εισοδήματος της. Είναι καλύτερο να καταθέσετε το 10% του μισθού σας απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό και να περάσετε με τα υπόλοιπα σύμφωνα με το μηνιαίο σας σχέδιο. Αυτό θα σας εμποδίσει να έρθετε σε δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια του μήνα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις αποταμιεύσεις σας ανέπαφες.

Λάθος 2. Ψευδαίσθηση πλούτου

Κάθε γυναίκα γνωρίζει 1002 τρόπους για να εξοικονομήσει χρήματα. Αλλά δεν μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας στο ελάχιστο δυνατό. Τα φτηνά πράγματα θα πρέπει να αντικατασταθούν και δεν θα αποφύγετε νέα έξοδα. Συνολικά, μια σοβαρή λιτότητα είναι ένας καλός τρόπος για να ζήσετε από τον ένα μισθό του μήνα ως τον άλλο. Δεν είναι σίγουρα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση του προϋπολογισμού σας. Αναγκασμένο σε συγκεκριμένα όρια, ένα άτομο τελικά θα «διαλυθεί» ή δεν θα ωφεληθεί ποτέ. Έτσι μακριά από μια οικονομική έλλειψη: καλύτερα να σκεφτείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα.

Λάθος 3. «Ό,τι είναι δικό μου, είναι και δικό σου.»

 

Ένας οικογενειακός λογαριασμός ταμιευτηρίου στην τράπεζα, ένας σύζυγος που σας δίνει χρήματα για καθημερινές δαπάνες και σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατατίθενται κάτω από το όνομά του είναι πολύ ευκολότερα … Εάν μπορείτε να δείτε τη ζωή σας μέσα σε αυτές τις γραμμές, όλα τα σημάδια δείχνουν μια οικονομική συν- εξάρτηση στην οικογένειά σας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μάθετε πολλά από τον σύζυγό σας. Ξεκινήστε προσωπική αποταμίευση. Ένας οικογενειακός προϋπολογισμός είναι μια μεγάλη ιδέα που δεν θα έπρεπε να θέσει τέλος στα δικά σας συμφέροντα.

Λάθος 4. Συνεχής αυτοθυσία

 

Οι βρετανοί κοινωνιολόγοι έμειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, που έδειξαν πως οι ελεύθερες γυναίκες είναι πλουσιότερες από ό, τι οι έγγαμες γυναίκες, ακόμα κι αν έχουν το ίδιο εισόδημα! Με άλλα λόγια, οι ανύπαντρες γυναίκες έχουν περισσότερα χρήματα. Είναι λυπηρό, αλλά είναι γεγονός: δίνουμε συχνά τα πάντα για το σπίτι μας και αρνούμαστε να αγοράζουμε ακόμη και μικρά πράγματα για τον εαυτό μας. Η ίδια συμπεριφορά δεν είναι τόσο κοινή μεταξύ των ανδρών όσο μεταξύ των γυναικών. Ελεύθεροι ή παντρεμένοι, εξοικονομούν πάντα μερικά χρήματα για προσωπικά έξοδα. Οι γυναίκες θα πρέπει να μάθουν να κάνουν το ίδιο.

Λάθος 5. Η αντίσταση είναι μάταιη

 

 

Οι συνάδελφοί σας ζήτησαν να δώσετε 50 ευρώ συμμετοχή για το πάρτι που διοργανώνουν και οι φίλοι σας σας προσκάλεσαν για μία νύχτα σε ένα πολύ φανταστικό μέρος. Η συνεχής αποδοχή τέτοιων προσκλήσεων θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στον προϋπολογισμό σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να βρείτε έναν καλό λόγο που θα σας δικαιολογήσει. Ωστόσο, η άμεση εξήγηση ότι δεν μπορείτε να υπερφορτώσετε τον προϋπολογισμό σας δεν θα σας κάνει να φαίνεστε άσχημα στα μάτια των ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι είναι ευκολότερο να το πούμε απ ‘ό, τι να το κάνουμε, αλλά είναι καλύτερο από το να ξοδεύετε πολλά χρήματα μόνο για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Ένας πολύ αυστηρός κανόνας ισχύει εδώ: τα ανεξέλεγκτα έξοδα δημιουργούν ένα σύντομο δρόμο προς τη φτώχεια.

Λάθος 6. Παρορμητικές αγορές

Πολλές εργαζόμενες γυναίκες επιθυμούν να ξεπεράσουν τα δυσάρεστα συναισθήματα που νιώθουν με τα ψώνια. Το γνωστό σε όλες μας "shoping therapy"

Προσοχή: ίσως να μην παρατηρήσετε τη στιγμή που ένα ευχάριστο ταξίδι αγορών μετατραπεί σε εθισμό. Είναι δεκτό για να ανακουφίσετε το στρες με αυτό τον τρόπο και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας με ένα νέο στοιχείο που ονειρεύεστε να αγοράσετε. Ωστόσο, αγοράζοντας άσκοπα ό, τι βλέπετε κατά τη διάρκεια ενός συναισθηματικού χρόνου δεν θα λειτουργήσει προς όφελός σας. Όταν ψωνίζετε έτσι, μπορείτε εύκολα να πιαστείτε θύματα στα τεχνάσματα μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων και των προσφορών. Τα προϊόντα χαμηλής ποιότητας θα σας κάνουν να ξοδεύετε ακόμη περισσότερα για να επιδιορθώσετε στο μέλλον. Τίποτα ευχάριστο δεν υπάρχει με αυτό. Να είστε σοφοί: μην κάνετε παρορμητικές αγορές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ