Αλλάζει χέρια το κορυφαίο Shazam: Μια ιδέα 4 φίλων που κατέληξε να κοστίζει 400 εκατ. δολάρια και να πωλείται στην Apple

Στα χέρια της Apple πέρασε τελικά η δημοφιλής μουσική εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Apple απέκτησε το Shazam για 400 εκατ. δολάρια. Την εφαρμογή που επιτρέπει στους κατόχους smartphone να αναγνωρίζουν τη μουσική που απολαμβάνουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το μεγαλύτερο απόκτημα της Apple από το 2014, όταν απέκτησε την εταιρεία ακουστικών του Dr Dre, την Beats Electronics, για 3 δισ. δολάρια.

Το Shazam έχει πάνω από 1 δισ. downloads μέχρι και σήμερα. Παρότι όμως είναι ένα δημοφιλές app δεν έχει καταφέρει να “βγάλει” πολλά χρήματα, καθώς τα έσοδά της για το 2016 ήταν 54 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για δημιούργημα μιας παρέας που εκνευρίζονταν με το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τραγούδια που άκουγαν στο ραδιόφωνο. Δημιουργήθηκε πριν από τα smartphones και το iTunes, οπότε για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να καλέσουν έναν αριθμό, να βάλουν το τηλέφωνο δίπλα στο ραδιόφωνο και μετά έπαιρναν ένα μήνυμα με τον τίτλο του τραγουδιού.

Η αρχική ομάδα φίλων ήταν οι Ντίρατζ Μούκερτζι, Κρις Μπάρτον, Φίλιπ Ινκελμπρεχτ και Ειβερι Γουάνγκ. Πλέον στο Shazam έχει απομείνει μόνο ο τελευταίος. Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια μέχρι η εφαρμογή να αρχίσει να έχει κέρδη, πέρυσι, κυρίως χάρη στα διαφημιστικά έσοδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ