Το πιο άτυχο νεογέννητο μωρούλι τελικά "ξαναπέθανε " - Την δεύτερη φορά στ' αλήθεια

Οι γονείς πέτυχαν την ανάκληση άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ινδίες η υπόθεση του πιο άτυχου μωρού στον κόσμο, το οποίο διαπιστώθηκε νεκρό ενώ ζούσε από ένα τραγικό ιατρικό λάθος.

 Γεννήθηκε στο νοσοκομείο Max Hospital, στο Νέο Δελχί με το δίδυμο αδελφάκι του. Το ένα μωρό γεννήθηκε νεκρό και το δεύτερο κρίθηκε νεκρό από τους γιατρούς μερικές ώρες αργότερα. Οι γονείς διαπίστωσαν πως το παιδί τους ήταν ζωντανό την ώρα που πήγαιναν στην κηδεία. Το άτυχο μωρό άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο  που μεταφέρθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ζούσε.

Ο πατέρας του μωρού είπε στους δημοσιογράφους πως δεν θα έπαιρνε τη σορό παρά μόνο μετά τη σύλληψη των δύο γιατρών, οι οποίοι απολύθηκαν από την κλινική έπειτα από έρευνα. «Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια» ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του προς τους γονείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των άτυχων μωρών. «Παρότι γνωρίζουμε πως η επιβίωση πολύ πρόωρων μωρών είναι σπάνια, είναι πάντα επώδυνο για τους γονείς και την οικογένεια. Τους ευχόμαστε δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απώλειά τους».

Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου ανακοίνωσε πως η άδεια της κλινικής θα ανακληθεί εάν διαπιστωθεί ιατρική αμέλεια , πράγμα που τελικά έγινε λίγες μέρες αργότερα όπως αναφέρει το dnaindia.com

Ο πατέρας του μωρού Ashish Kumar, δηλώνει ικανοποιημένος από την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ιδιωτικής κλινικής, ωστόσο όπως λέει απορεί που οι δύο γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Η μητέρα του παιδιού δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το σοκ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ